Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălina Ponor sau Larisa Iordache, cine merge la Jocurile Olimpice de la Rio?

ro

28 Apr, 2016 00:00 4120 Marime text
După ce a ratat calificarea cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio, din vară, România are dreptul să înscrie totuşi o gimnastă în concursul individual. Aceasta va fi aleasă dintre Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, cele mai bune sportive ale momentului.

Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, a spus că cele două sportive vor participa la un „concurs“ între ele. „Trebuie să facă faţă şi Campionatelor Europene, şi pregătirii pentru JO. Eu am avut o discuţie şi cu Cătălina, şi cu Larisa. Ele vor participa la un «concurs» între ele pentru a demonstra cine are cele mai mari şanse de a putea reprezenta cel mai bine România la JO. Fetele vor participa la nişte concursuri în străinătate, pentru a fi evaluate şi de arbitri neutri. Nu e un proces simplu, de azi pe mâine, fiecare dintre cele două are «bastonul de mareşal». Fiecare dintre cele două ştie că îşi doreşte să fie cea mai puternică şi asta este un avantaj“, a arătat preşedintele FRG, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.

„Ne-am fi dorit să fim amândouă acolo“

„Este o concurenţă normală. Eu cu Larisa oricum ne încurajam una pe alta, iar cine o să fie cea mai bună o să plece mai departe. Ne-am fi dorit amândouă să fim acolo şi ne-am fi dorit foarte mult să ne putem încuraja şi susţine personal la Rio, însă, dacă aşa este legea, nu avem ce să facem“, a spus Cătălina Ponor (28 de ani), triplă campioană olimpică la Atena şi dublă medaliată la JO 2012.
 
„Dacă nu voi merge la Rio, nu va fi o dezamăgire, dar probabil mă va durea, pentru că am luptat şi am încercat să trec peste problemele de sănătate, am încercat să ajut echipa. Am luptat pentru echipă şi pentru acest loc cu echipa la Olimpiadă. Însă dacă Larisa va fi mai bună, s-o ajute Dumnezeu să fie sănătoasă, să rămână sănătoasă şi să poată aduce o medalie României“, a mai spus gimnasta din Constanţa.

„Până la capăt“

Cătălina Ponor va participa la Campionatul European de la Berna (1-5 iunie), unde vrea să se claseze pe podium cu echipa. „Este foarte mult de lucru, iar eu, din a doua zi din care am reintrat în sală, am început să adaug deja elemente pe fiecare aparat. Trebuie să merg la Europene. Aşa cum mi-am asumat un risc, un eşec, cum s-a întâmplat la Rio, aşa o să-mi asum pe mai departe. Am spus că merg până la capăt, voi merge până la capăt. Vreau să venim pe podium cu echipa. Personal, îmi doresc să fiu sănătoasă şi cu siguranţă vor veni medalii şi rezultate“, a arătat Cătălina, potrivit sursei menţionate.

Sursa foto: Facebook (Gimnastele României)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii