Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălina Ponor nu a luat medalie la JO de la Rio „Am avut emoţii, iar multe mesaje negative m-au atins”

ro

17 Aug, 2016 00:00 2312 Marime text


Visul gimnastei constănţene Cătălina Ponor de a urca pe podiumul olimpic şi în Brazilia s-a frânt în finala de la bârnă, unica în care a evoluat la Rio sportiva care va împlini sâmbătă 29 de ani. Nici Marian Drăgulescu nu a luat medalie, „Marocanul” ratând la mustaţă bronzul la sărituri.
 
Notată cu 14.000, Cătălina Ponor a fost a şaptea între cele opt gimnaste care au evoluat în finala de la bârnă. Titlul olimpic i-a revenit olandezei Sanne Wevers (15.466), urmată pe podium de Lauren Hernandez (SUA) - 15.333 şi de Simone Biles (SUA) - 14.733. În ciuda ratării medaliei la Rio, palmaresul olimpic al Cătălinei Ponor rămâne unul impresionant, cu cinci medalii (trei de aur la Atena, în 2004, una de argint şi una de bronz, în 2012, la Londra).

A plâns după concurs

Constănţeanca a pus ratarea podiumului la JO 2016 pe seama emoţiilor şi a presiunii care a apăsat pe umerii săi. „Am avut emoţii, iar multe mesaje negative m-au atins. Au existat persoane care nu şi-au dorit ca eu să fiu la Rio, iar eu am dat undă verde acelor mesaje şi gânduri negative îndreptate spre mine. Am încercat să evoluez cât de bine pot, dar a fost greu. Am urcat pe bârnă cu gândul de a face un exerciţiu cât mai bun, nu m-am gândit la medalie. Din păcate, nu a fost să fie“, a precizat Cătălina, care a plâns după concurs, dar nu ia în calcul varianta retragerii, dorind să evolueze şi la Campionatul European de la Cluj.

Ghinionul lui Drăgulescu

Cătălina Ponor se bucură că a ieşit campioană olimpică olandeza Wevers, care i-a mărturisit constănţencei că a fost idolul ei la JO din 2004. „O felicit că a reuşit să mă ajungă din urmă. Mi-am dorit să aibă un exerciţiu care să-i aducă aurul“, a mai spus Cătălina.
 
Nici Marian Drăgulescu nu a avut mai mult noroc, în finala masculină de la sărituri. „Marocanul“ s-a clasat pe locul patru, cu 15,449, medie pe care a obţinut-o şi japonezul Kenzo Shirai, care a terminat pe trei, obţinând astfel medalia de bronz, întrucât a avut execuţii peste nivelul celor ale lui Drăgulescu. Înaintea evoluţiei de aseară a lui Andrei Muntean din finala de la paralele, România nu avea medalie olimpică la gimnastică, pentru prima dată după 44 de ani!
 
Sursa foto: cosr.ro     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucian56 20 Aug, 2016 10:50 LA MULTI ANI Catalina Ponor! Azi 20.08.2016 este ziua ta, dar acest lucru s-a cam uitat. Asteptam sa apara ceva despre acest eveniment macar intr-unul din ziarele constantene.