Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Anghel, antrenorul Săgeţii Năvodari „Să nu-l mâniem pe Dumnezeu!“

ro

14 May, 2014 00:00 1665 Marime text
Cu două etape înaintea încheierii Ligii 1, nou-promovata Săgeata Năvodari se află pe loc retrogradabil, 17 (penultimul), cu 35 de puncte, însă păstrează şanse la evitarea eşalonului secund.

Lupta din subsolul clasamentului este foarte strânsă. De la echipa dobrogeană şi până pe poziţia a noua, formaţiile sunt înşirate pe o distanţă de doar patru puncte, astfel că, exceptând-o pe Concordia Chiajna (lanterna roşie, deja retrogradată), celelalte implicate în bătălia pentru menţinerea în campionat trag speranţe că se vor salva. „Toate echipele prinse în hora retrogradării îşi fac calcule, însă acestea nu ies niciodată, pentru că toate adună puncte. Când crezi că ai ieşit puţin din acea zonă, vine un alt rezultat şi te afundă din nou. Astfel că trebuie să ne gândim numai la noi, la ce facem noi. Se poate retrograda şi cu 39 de puncte, dar eu spun că noi vom scăpa dacă ajungem la această cotă. Însă dacă vrem să mai obţinem patru puncte, trebuie să evoluăm precum în meciul contra Concordia Chiajna“, a declarat Cătălin Anghel, antrenorul principal al Săgeţii.

„Nu ştiam cum să mă comport pe bancă“

Partida la care face referire tehnicianul formaţiei năvodărene, jucată în etapa trecută, la Constanţa, era decisivă pentru Săgeata, care, dacă nu bătea, îşi lua la revedere de la Liga 1. Însă nu numai că a ieşit o victorie, dar succesul a venit şi la un scor mare, 4-0, cel mai categoric succes realizat de dobrogeni în primul eşalon. „Jucătorii au dat dovadă de caracter şi au făcut un meci foarte bun. Putem să spunem că ne pare rău că nu am dat şi al cincilea gol, dar nu vreau să îl mâniem pe Dumnezeu. Bine că am câştigat, pentru că ne gândeam în primul rând la victorie. Iar aceasta a venit cu 4-0. Sigur, un 5-0 era excelent (n.r. Concordia a câştigat în tur tot cu 4-0), dar Chiajna e o echipă bună, iar ce am păţit noi cu Ceahlăul, când am luat repede gol, s-a întâmplat acum. La 4-0, eram mai nervos ca la 0-0. Nu am bătut de foarte mult timp cu 4-0 şi nu ştiam cum să mă comport pe bancă, eram agitat: să nu luăm gol, să mai dăm unul. Jucătorii mi-au făcut o bucurie extraordinară, de nici n-am ştiut cum să mă comport. Am pregătit jocul ştiind punctele forte, dar şi pe cele mai puţin bune ale Concordiei. Este meritul jucătorilor că au executat foarte bine fazele fixe şi au atacat în aceeaşi manieră mingea, având convingerea că dau gol“, a spus Anghel.
În ultimele două runde, Săgeata întâlneşte Dinamo în deplasare (vineri, 16 mai, de la ora 19.30, în direct la Digi Sport 1) şi CFR Cluj la Constanţa. „A fost o victorie mare, dar trebuie să ne revenim foarte repede, să coborâm cu picioarele pe pământ şi să câştigăm pe terenul lui Dinamo“, a mai spus antrenorul Săgeţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii