Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul Naționalei Constănțeanca Florentina Olar - Spânu, despre campania „Play at home with Playmakers“, lansată de UEFA și Disney

ro

08 May, 2020 00:00 3021 Marime text

UEFA și Disney încurajează copiii din România să fie „Incredibili“ de activi acasă cu ajutorul programului online „Play at home with Playmakers“, informează Federația Română de Fotbal.

După cum se arată pe site-ul oficial al FRF, forul european a lansat o extensie a primului program pan-european de grassroots dedicat fetelor între 5 și 8 ani, Playmakers, care folosește caractere din poveștile Disney să inspire fetele la mișcare. „Părinții și instructorii vor avea acces la șase capitole din cartea Incredibilii 2, care vor putea fi descărcate gratuit de pe platforma UEFA www.uefa.com/playmakers. În cele șase capitole, personajele principale parcurg diferite activități care implică citire, joacă, creativitate sau povestire. Cu ajutorul mișcării și al imaginației, copiii vor putea să imite abilitățile personajelor din film, să se întindă precum Elastigirl sau să devină superputernici asemeni lui Mr. Incredible, desfășurând activități amuzante de care se pot bucura alături de familie acasă“, menționează sursa citată.
Site-ul FRF găzduiește și o declarație pe această temă a Florentinei Olar - Spânu, căpitanul echipei naționale feminine a României. „Inițiativa acestui proiect mi se pare «incredibilă» - fetele sunt întotdeauna binevenite în regatul fotbalului! Playmakers este combinația perfectă între animație și mișcare și o modalitate excelentă de a-i face pe copii cât mai activi în casele lor. Pe lângă faptul că sunt jucătoare de fotbal, sunt și mamă de aproape 2 ani. Copilul meu se «luptă» deja cu tehnologia, deoarece vrea să petreacă cât mai mult timp posibil vizionând clipuri video cu personajele sale preferate. Prin urmare, recomand tuturor părinților să sprijine acest proiect, descărcând materialele Playmakers și distrându-se cu fiicele lor“.
În vârstă de 34 de ani, galonata jucătoare a fost descoperită la Constanţa, în urmă cu peste 20 de ani, de regretatul antrenor Ion Zlate, iar primii paşi în fotbal i-a făcut la echipa SNC. Florentina joacă în prezent în Danemarca, este căsătorită și are un băiețel, Patrick.

Sursa foto: Facebook (Și fetele joacă fotbal)

Citește și:

Florentina Olar-Spânu, din Constanţa. Un nou titlu de campioană în Danemarca! Cea mai bună fotbalistă a României, în tandem pe teren cu bebeluşul ei (galerie foto)

Florentina Olar Spânu, căpitanul echipei naţionale Cea mai bună fotbalistă a campionatului danez este din Constanţa (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii