Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul echipei naţionale Fotbalista Florentina Olar Spânu, din Constanţa, s-a lansat în Danemarca şi în antrenorat

ro

26 Aug, 2016 00:00 5876 Marime text
 

Fotbalista constănţeană Florentina Olar Spânu a început un nou sezon cu echipa sa de club, Fortuna Hjorring, din Danemarca. Extrem de apreciată în ţara nordică, Florentina, care este căpitanul echipei naţionale a României, şi-a prelungit în această vară contractul cu formaţia daneză, fiind numită, în plus, antrenor secund la formaţia Under-19 a clubului.
 
Considerată de mulţi drept cea mai valoroasă jucătoare din istoria fotbalului românesc, Florentina Olar Spânu (31 de ani) a început fotbalul la echipa SN Constanţa, în urmă cu 18 ani, fiind descoperită de regretatul Ion Zlate. Ulterior, a mai jucat în ţară la CFF Clujana Cluj, iar în străinătate la SS Lazio Calcio Feminille (Italia) şi Apollon Ladies (Cipru). Din iulie 2013, evoluează pentru Fortuna Hjorring, pentru care a cucerit până acum două titluri de campioană şi o Cupă a Danemarcei. Florentina se simte foarte bine la Fortuna, astfel că şi-a prelungit contractul, până în 2019, refuzând oferte de la echipe din Spania, Germania şi Franţa. De asemenea, constănţeanca a primit şi postul de antrenor secund la echipa U-19.

Start bun de campionat

Fortuna Hjorring a început bine campionatul, câştigând în primele două etape, 6-0 pe teren propriu cu Vejle şi 2-0 în fieful formaţiei Odense BK. Pe cele două succese şi-a pus amprenta şi Florentina, cu un gol şi două pase decisive. De asemenea, Fortuna s-a calificat în turul doi al Cupei Danemarcei, graţie unei victorii cu 2-0 în deplasare, cu Aarhus.
 
„Sunt mulţumită şi fericită că îmi este apreciată munca. M-am acomodat foarte bine în Danemarca, sunt de trei ani acolo“, a declarat Florentina, despre care selecţionerul reprezentativei ţării nordice a spus că e cea mai bună jucătoare din campionat din ultimii trei ani, regretând că nu o poate folosi la Naţionala nordică. În campionatul 2013/2014, jucătoarea din Constanţa a primit şi titlul de jucătoarea anului în Danemarca. Florentina, care are 1,66 m înălţime şi 58 kg greutate, a evoluat mult timp fundaş stânga, dar, în ultima perioadă, joacă atacant, mijlocaş ofensiv sau mijlocaş stânga, purtând pe tricou numărul 11.

Pe locul trei în grupa preliminară

Fotbalista constănţeană joacă la echipa naţională a României de 15 ani, iar din 2008 poartă banderola de căpitan al reprezentativei. Visul cel mare al Florentinei e să evolueze cu România la un turneu final, luptând să-şi îndeplinească acest obiectiv la Campionatul European din Olanda, care se desfăşoară în acest an. În acest moment, situaţia din grupa României de calificare este următoarea: 1. Franţa (calificată deja la turneul final) - 21 puncte (7 meciuri), 2. Ucraina - 13p (7m), 3. România - 10p (6m), 4. Grecia - 6p (7m), 5. Albania - 0p (7m).

„Vin cu ardoare şi plăcere la echipa reprezentativă”

Potrivit frf.ro, la Euro 2017 se califică direct cele opt câştigătoare de grupe preliminarii, cele mai bune şase echipe dintr-un clasament ce reuneşte locurile secunde şi câştigătoarea barajului celor mai slab clasate (locurile 7 şi 8) din ierarhia amintită. Acestora li se alătură naţionala Olandei, din postura de gazdă a competiţiei. România mai are de susţinut în preliminarii două meciuri, cu Ucraina şi cu Grecia, ambele partide jucându-se în România, la Cluj, pe 15 septembrie, respectiv 20 septembrie. „Cred că, după 15 ani la lotul naţional, o calificare la un European ar fi un vis împlinit. De fiecare dată, vin cu aceleaşi ardoare şi plăcere la echipa reprezentativă. Am avut meciuri bune, pe care le-am considerat realizări, dar cea mai mare reuşită ar fi prezenţa la un turneu final“, spune căpitanul României. 

Citeşte şi Florentina Olar Spânu, căpitanul echipei naţionale - Cea mai bună fotbalistă a campionatului danez este din Constanţa (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii