Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul de 19 ani al FC Viitorul Ianis Hagi este cel mai în formă jucător Under-21 din Liga 1. Ce spune FRF

ro

13 Apr, 2018 00:00 2587 Marime text
Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, continuă să impresioneze în Liga 1. De când a revenit în campionatul României, în această iarnă, de la Fiorentina, tânărul de 19 ani a strâns patru goluri şi trei pase decisive în opt meciuri. Cifre deosebite, care îl plasează pe fiul lui Gică Hagi în topul jucătorilor cu cele mai bune evoluţii.
Analizând jocul fotbaliştilor Under-21 de la echipele din primul eşalon, cei de la Federaţia Română de Fotbal au subliniat faptul că Ianis e cel mai în formă tânăr jucător al momentului din Liga 1.
 
„Continuă evoluţiile foarte bune ale lui Ianis Hagi de la revenirea în Liga 1. Căpitanul Viitorului a ajuns la patru goluri marcate de la revenirea din Italia. Este cea mai bună performanţă a lui Ianis Hagi în Liga 1, în precedentele două sezoane în România acesta reuşind să marcheze în total patru goluri. Ianis e cel mai în formă jucător Under-21 din campionat“, se arată pe site-ul oficial al FRF.
 

Viitorul a jucat la Iaşi cu opt jucători U-21

 
Sursa citată precizează că, în etapa a patra din turneele play-off şi play-out ale Ligii 1 au jucat 32 de jucători eligibili reguli U-21. 20 dintre aceştia au fost titular, iar 14 integralişti. Dintre cei 32 de tineri fotbalişti care au evoluat, Viitorul a folosit opt în partida câştigată în deplasare cu Poli Iaşi, cinci fiind titulari, iar patru integralişti: Ghiţă (integralist), T. Băluţă (integralist), Cicâldău (integralist), I. Hagi (integralist), Măţan (titular, 86 de minute), Drăguş (din minutul 65), Ciobanu (din minutul 70), Casap (din minutul 80).
 

E monitorizat zi de zi din străinătate

 
„Cea mai frumoasă bucurie după un gol e în braţele colegilor“, a scris Ianis pe Facebook, după reuşita de la Iaşi, care a contribuit la a doua victorie a FC Viitorul la rând în deplasare în play-off. Echipele din străinătate sunt cu ochii pe Ianis, Lyon remarcându-l şi la meciul amical de tineret Anglia - România. „Ianis a făcut un meci extraordinar în Anglia, contra campioanei mondiale. A arătat şi atunci că e pe un drum extraordinar de bun. Îşi asumă, are responsabilitate, ia rolul unui decar prin ce face în jumătatea adversă. Are momente când face diferenţa. A început să dea şi goluri. Arată bine. L-au văzut şi vom vedea ce va fi. El e monitorizat zi de zi de cei de afară. Şi alţi jucători sunt doriţi, dar nu discutăm decât după ce se termină campionatul“, a precizat Gică Hagi, tatăl lui Ianis şi managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Optimism înainte de meciul cu CFR Cluj

 
Campioana României şi-a continuat antrenamentele înaintea partidei cu CFR Cluj, programată duminică, 15 aprilie, de la ora 20.45, la Ovidiu, pe stadionul central al Academiei „Gheorghe Hagi“, în etapa a 5-a din play-off. „Cu un moral foarte bun după cele două victorii consecutive din deplasare, constănţenii privesc cu optimism şi jocul împotriva clujenilor. După antrenamentul din această dimineaţă (n.r. ieri), jucătorii au trecut şi pe la cabinetul fiziokinetoterapeutului Paul Ciocănescu, cel care se ocupă de recuperarea acestora“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul. În clasament, echipa de pe litoral ocupă locul patru, cu 29 de puncte, iar CFR Cluj ocupă poziţia a doua, cu 36 de puncte.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii