Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitan şi în victoria cu Ucraina Fotbalista Florentina Olar Spânu, din Constanţa, aproape de Campionatul European (galerie foto)

ro

17 Sep, 2016 00:00 4122 Marime text
Fotbalista constănţeană Florentina Olar Spânu a purtat banderola de căpitan al României şi în partida tricolorelor cu Ucraina, din preliminariile Campionatului European de la anul, din Olanda. Meciul s-a jucat la Cluj, iar România s-a impus cu 2-1 (Havriştiuc 4, Duşa 11 / Ovdiychuk 8), succes în urma căruia şi-a asigurat locul doi în grupa trei preliminară, fiind în acelaşi timp aproape de calificarea la Euro.

Meciul era foarte important, în condiţiile în care Ucraina (locul doi înaintea partidei) şi România (care se afla pe trei) îşi disputau poziţia de vice-lideră, care asigură calificarea directă la turneul final sau prezenţa în play-off. Tricolorele au câştigat şi au făcut schimb de locuri cu Ucraina, care nu mai are de jucat în grupă, în vreme ce România va mai susţine o întâlnire, pe 20 septembrie, tot la Cluj, de la ora 19.00, cu Grecia.
 
În acest moment, clasamentul este următorul: 1. Franţa - 21p, 2. România - 13p, 3. Ucraina - 13p, 4. Grecia - 6p, 5. Albania - 0p. În afară de România - Grecia, pe 20 septembrie se mai joacă un meci, Franţa - Albania. Echipele care se clasează pe locul întâi și cele mai bune șase dintre formațiile de pe doi în cele opt grupe din preliminarii se califică în turneul final. Celelalte două reprezentative de pe poziția secundă merg în play-off.

Căpitan de mulţi ani al României, Florentina Olar Spânu a fost titular integralist contra Ucrainei şi a purtat numărul 11 pe tricou. Sportiva de 31 de ani este considerată de mulţi drept cea mai valoroasă jucătoare din istoria fotbalului românesc. A fost lansată în fotbal de regretatul antrenor Ion Zlate, la SN Constanţa, iar în prezent evoluează la echipa Fortuna Hjorring, din Danemarca. În această vară, Florentina şi-a prelungit contractul cu formaţia nordică, fiind numită, în plus, antrenor secund la echipa Under-19 a clubului.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii