Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Când m-a înjurat de mamă, care e moartă, n-am mai rezistat” Incident între Ionel Melenco şi Paul Peniu. Era să iasă bătaie

ro

11 Apr, 2013 00:00 7015 Marime text
La doar două zile după incidentele de la meciul de juniori A dintre FC Farul şi FC Viitorul, o altă partidă la nivel juvenil dintre cele două cluburi a ridicat probleme. Este vorba de confruntarea de juniori C (născuţi după 1 ianuarie 1998) FC Viitorul - ACSSF Farul 2010, jucată la baza de la Ovidiu a Academiei Hagi şi încheiată cu victoria gazdelor, scor 3-0 (Andrei Ciobanu 2, Nicolae Cârnaţ). Între preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Paul Peniu, şi antrenorul Farului, Ionel Melenco, a avut loc un diferend, în tribuna stadionului unde s-a jucat meciul (terenul 1 de iarbă). Tehnicianul a fost ţinut de cei aflaţi în preajma lui Peniu să nu ajungă la acesta, iar lucrurile să degenereze. Preşedintele Academiei a spus că totul a plecat de la jigniri reciproce, Peniu recunoscând însă că l-a înjurat pe Melenco. Antrenorul a precizat că a rămas calm o perioadă, însă când Peniu l-a înjurat de mama sa (care e moartă), nu s-a mai putut abţine.

„Melenco nu are cei şapte ani de acasă”

„Domnul Melenco este un băiat lipsit de cei şapte ani de acasă. Presiunea jocului şi a rezultatelor nu scuză sub nicio formă faptul că a sărit să mă bată. Şi-a depăşit cu mult statutul de profesor. Dacă nu eram apărat de doi spectatori, mă alegeam cu o corecţie fizică. Totul a pornit de la jigniri reciproce. Eu l-am rugat să nu mai învenineze comportamentul echipei sale, că şi aşa e tensiune între Farul şi Viitorul. Mi-a răspuns foarte obraznic, moment în care, recunosc, l-am înjurat. Regret că nu m-am putut abţine. De aici a pornit însă iadul. Nebun de furie, Melenco a sărit să mă strângă de gât şi să mă lovească cu pumnii, crezând că, dacă e mai tânăr şi mai voinic decât mine, mă poate dovedi. Mărturisesc că mi-a fost teamă că-şi va duce la capăt intenţia. A depăşit limita bunului simţ. Nu suntem la lupte sau la box. În plus, mă îngrijorează faptul că Ionel Melenco este şi cadru universitar. Dacă el se comportă aşa cu mine, cu studenţii ce face? Avem idei şi perspective diferite, iar el nu suportă altă opinie. Doar a lui e bună. După meci, am crezut că i-a trecut furia, însă el l-a ameninţat la telefon, înjurându-l, pe unul dintre cei care m-au apărat. Iar pe mine m-a ameninţat că o să-mi facă şi o să-mi dreagă, când voi fi singur. Recunosc că mi-e frică, pentru că eu nu le am cu bătaia. Oricum, n-am de gând să amplific acest scandal, care nu ne face onoare şi din care nimeni n-are de câştigat”, a declarat Paul Peniu.

„Vezi că ai păr alb în cap, nu e frumos, e ruşine!”

În replică, Ionel Melenco, fost antrenor la Academia Hagi, a spus că nici vorbă să-şi fi incitat elevii, iar meciul şi arbitrajul au fost fără probleme. „Majoritatea copiilor care s-au confruntat pe gazon sunt colegi în aceeaşi clasă la Şcoala 6. Se cunosc între ei. Eu n-am scos un cuvânt, doar la o lovitură liberă de care a beneficiat Viitorul i-am strigat portarului meu: «Rareş, dacă-ţi dă gol ăsta, te mănânc!», pentru că era distanţă mare. Apoi, la un fault la mijlocul terenului făcut de echipa mea, nu cred că am spus mai mult de două - trei cuvinte. Ei au înregistrat meciul, să probeze cu imagini dacă am incitat. Paul Peniu însă mi-a adresat cuvinte obscene şi injurii. Eu i-am spus: «Vezi că ai păr alb în cap, nu e frumos, e ruşine!», dar preşedintele Academiei Hagi nu a încetat, din contră, a continuat cu obscenităţile şi m-a înjurat de mamă. La început, timp de cinci - zece secunde, eu nu am ripostat, am stat şi m-am minunat de ce auzeam, însă când m-a înjurat de mamă, care e moartă, nu am mai putut suporta. M-au blocat, destul de agresivi, cei din jurul lui. Erau Dan Rădulescu, Gândac, Lucian Burchel, nu mai ştiu dacă şi Nicolae Roşca şi Doru Carali. Ulterior, au mai sărit un părinte şi un body-guard. Sunt curios dacă vor fi bărbaţi cei de lângă el şi vor recunoaşte cum m-a înjurat”, a declarat Ionel Melenco.

Schimb de replici şi la nivelul gazonului

Schimbul de replici a continuat apoi şi jos, la nivelul terenului. „Eu nu am chestii de răzbunare, dar mă gândesc în ce direcţie mă voi îndrepta după acest incident. Au acuzat şi unele faulturi ale noastre din timpul meciului, dar diferenţa dintre cele două echipe, de valoare şi de pregătire, este mare. Practic, Viitorul este echipa naţională, astfel că e normal ca ai mei să mai faulteze, în urma intervenţiilor întârziate. În plus, delegatul Viitorului, Constantin Fălină, i-a vorbit urât căpitanului meu de echipă, care venise la marginea terenului, în momentul incidentelor. Ne tot spuneau că ne injectează «Noadă» (n.n. Ion Constantinescu, antrenor şi şeful ACSSF Farul 2010) să facem atmosferă”, a mai arătat Ionel Melenco.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un elev 15 Apr, 2013 09:10 DL melenco a avut dreptate nu trebuia ca DL peniu sal anjure
  • Mama unui copil 11 Apr, 2013 16:16 Daca Dl Melenco a plecat de la Academie si Dl Peniu vrea sa l denigreze, ar fi bine sa caute alte motive, cele relatate in ziar nu l reprezinta cu siguranta , iar Academia ar fi bine sa si faca reclama altfel.