Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când e programat primul meci acasă HC Dobrogea Sud Constanţa merge la Baia Mare hotărâtă să-şi ia revanşa

ro

23 Aug, 2019 00:00 1754 Marime text
Vicecampioana României la handbal masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa, va debuta peste patru zile în ediţia 2019/2020 a Ligii Naţionale. Formaţia de pe litoral va întâlni în deplasare Minaur Baia Mare, marţi, 27 august, de la ora 19.00.
 
Miercuri, HC Dobrogea Sud a încheiat seria meciurilor amicale, întâlnind la Constanţa HC 2012 Buzău, de care a dispus cu 35-24 (17-13). Cu acest prilej, a fost prezentat şi lotul de jucători cu care se va începe noua stagiune: portari - 1. Ionuţ Iancu, 16. Dan Vasile, 88. Karim Hendawy; inter dreapta - 4. Dejan Malinovic; extreme dreapta - 5. Ionuţ Nistor, 19. Fabio Chiffa Rocha; extreme stânga - 18. Vencel Csog, 7. Alexandru Andrei; interi stânga - 8. Irakli Chikovani, 10. Gabriel Ilie, 20. Yassin Omar; centru - 15. Sabin Ignat (sau inter stânga); pivoţi - 23. Zoran Nikolic (noul căpitan al echipei, în urma retragerii din activitate a lui Laurenţiu Toma), 33. Nebojsa Simovic, 66. Marius Mocanu si 34. Daniel Susanu. Noile achiziţii sunt egiptenii Hendawy şi Omar, brazilianul Chiuffa şi muntenegreanul Simovic, în vreme ce Vasile şi Gabriel Ilie au revenit de la CSM Focşani.
 

Cu cine s-a plecat la drum în sezonul trecut

 
În sezonul trecut, HC Dobrogea Sud a pornit la drum cu următorul lot, care a fost prezentat pe 23 august 2018: Nikola Mitrevski, Dan Vasile, Viacheslav Saldatsenka - Alexandru Popa, Alexandru Andrei, Daniel Susanu, Csog Vencel, Ionuţ Nistor, Nikola Crnoglavac, Zoran Nikolic, Sabin Ignat, Nemanja Mladenovic, Dejan Malinovic, Stevan Vujovic, Janko Kevic, Velko Markoski, Irakli Chikovani, Marius Mocanu, Dalibor Cutura, George Buricea şi Laurenţiu Toma (căpitanul echipei). HC Dobrogea Sud este pregătită atunci de Zvonko Sundovski şi Marko Isakovic.
 

„Aşteptăm cu mare optimism începerea campionatului“

 
„Am început meciul cu Buzăul puţin ezitant, dar, uşor-uşor, echipa a intrat în ritm. Mă aşteptam la aşa ceva. A fost o victorie bună pentru noi, normală. Iar îmbucurător este că din ce în ce mai mulţi jucători tineri români îşi fac apariţia în echipă. Aşteptăm cu mare optimism începerea campionatului. Se vede că încă nu suntem omogeni, dar jocul de astăzi (n.r. miercuri) şi turneul amical de la Buzău îmi dau speranţe că avem echipă bună şi că suntem pe un drum bun. Atât nou-veniţii, cât şi cei mai vechi au evoluat destul de bine pentru un meci amical. Integrarea achiziţiilor se face bine“, a declarat Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud. După ce a pus punct carierei de jucător, Laurenţiu Toma va ocupa postul de director tehnic la club, în vreme ce George Buricea, un alt veteran care a renunţat la activitatea de handbalist, face parte în continuare din staff-ul tehnic, ca antrenor secund.
 

„Nu ne-a lăsat să respirăm“

 
Extrema dreapta Ionuţ Nistor speră ca HC Dobrogea Sud să debuteze cu dreptul în campionat. „A fost un ultim meci de pregătire bun, contra unei echipe care nu ne-a lăsat să respirăm nici în atac, nici în apărare. Ne-am antrenat bine. Avem o deplasare foarte grea la Baia Mare, de unde sperăm să ne întoarcem învingători. Atmosfera e foarte bună în lot. Încercăm să-i integrăm cât mai repede pe noii veniţi“, a arătat handbalistul. „Ne aşteaptă o deplasare în primul rând lungă, foarte grea la Baia Mare. Tot timpul acolo au fost meciuri tari, iar în ediţia trecută de campionat am şi pierdut. Astfel că acum ar trebui să ne luăm revanşa pentru acel eşec. Va fi un campionat foarte disputat“, a menţionat şi Ionuţ Stănescu. În turul sezonului 2018/2019, pe 29 septembrie (în etapa a patra a campionatului), HC Dobrogea Sud a cedat cu 23-28 (11-12) la Baia Mare, pentru ca în retur, pe 5 februarie 2019 (în runda a 17-a), formaţia constănţeană să se impună pe litoral cu 39-33 (17-16).
 

Primul meci acasă, pe 5 septembrie

 
După meciul cu Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud va susţine, pe 1 septembrie, în Turcia, prima manşă cu Antalyaspor din turul întâi al Cupei EHF. Pe 5 septembrie, trupa de pe litoral va disputa prima partidă pe teren propriu din campionat, cu Potaissa Turda, în vreme ce, pe 8 septembrie, e programată, tot la Constanţa, întâlnirea retur cu Antalyaspor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment HC Dobrogea Sud şi-a prezentat lotul de jucători la meciul câştigat cu HC 2012 Buzău (galerie foto + video)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii