Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionul din Constanţa a ajuns la patru perechi de fini Medaliatul olimpic Răzvan Florea l-a cununat pe Ioan Gherghel (galerie foto)

ro

24 Jun, 2014 00:00 8763 Marime text
Performerul constănţean Răzvan Florea şi soţia sa, Oana, au fost naşi de două ori în ultimele două săptămâni. Prima nuntă a avut loc la Mamaia, iar a doua, tocmai la Baia Mare

Răzvan, primul şi singurul (până acum) medaliat olimpic din istoria nataţiei masculine româneşti, şi Oana au avut plăcerea să le devină părinţi spirituali lui Daniel şi Emmei Parfenie, respectiv lui Ioan Ştefan şi Ralucăi Anemarie Gherghel. Naşul a fost coleg la înot cu Emma şi Ioan Ştefan, cu acesta din urmă împărţind mulţi ani camera, în cantonamentele lotului naţional.

Emma este din Bucureşti, dar nunta a avut loc pe litoral, la un restaurant-club cu plajă privată, situat în apropierea staţiunii Mamaia. „A fost o nuntă lejeră, cu aproximativ 80 de invitaţi. Toată lumea s-a simţit foarte bine. Majoritatea nuntaşilor au fost tineri, în jur de 30 de ani. Puţini au sărit peste această vârstă“, a povestit naşul, care a avut-o invitată şi pe Simona Axinte (fostă Păduraru), campioană europeană şi participantă la Jocurile Olimpice.

Lotrii de la Mamaia au fost mai versaţi

La o săptămână după acest eveniment, Răzvan şi Oana Florea au mers tocmai la Baia Mare, unde au fost naşi la o altă nuntă, cea a lui Ioan Ştefan Gherghel, care a luat-o de nevastă pe Raluca Anemarie Matei. Pe Răzvan şi pe Ioan Ştefan îi leagă o prietenie trainică, ei fiind colegi de cameră în cantonamentele lotului naţional al României, vreme de aproape 15 ani. După ce au pus capăt unor cariere prodigioase în nataţie (încununate de evoluţiile de la Jocurile Olimpice), ambii campioni au rămas în domeniu, dedicându-se, printre altele, şi antrenoratului. Răzvan a deschis la Constanţa o şcoală de înot, Atena Swim Center, care a început deja să formeze tineri performeri, iar Ioan Ştefan a activat, până de curând, ca tehnician în SUA, la Arizona State University. Cum înotul şi exerciţiul fizic le-au rămas în sânge, ambii continuă să concureze, cu succes deosebit, la concursurile internaţionale de masters. În plus, Răzvan este o prezenţă obişnuită şi la întrecerile de triathlon din ţară şi din străinătate. Nunta a avut loc la „Romaniţa“, un complex aflat la 15 kilometri distanţă de Baia Mare, oraşul natal atât al lui Ioan Ştefan, cât şi al Ralucăi Anemarie. Ca şi nunta de la Mamaia, şi acest eveniment a fost unul deosebit. „Au participat în jur de 180 de persoane, printre care şi oameni din înot, ca Tudor Ignat, care acum este antrenor în Norvegia, Matei Giurcăneanu, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, sau Ciprian Palea. Toată lumea s-a distrat foarte bine. La miezul nopţii, mireasa n-a căzut în mâinile hoţilor, spre deosebire de cealaltă nuntă, unde lotrii au fost mai versaţi“, a povestit, zâmbind, Răzvan.

Grătar la Săcălăşeni

La evenimentul de la Baia Mare, campionul constănţean s-a bucurat şi de reîntâlnirea cu fostul său coleg, Ciprian Palea, cei doi fiind de aceeaşi vârstă. Ciprian i-a invitat pe naşi şi pe finii lor la un grătar, la Săcălăşeni (o comună aflată la zece kilometri de Baia Mare). Într-o atmosferă destinsă, toţi au depănat amintiri şi momente memorabile din vremurile lor de aur. Răzvan şi Oana trebuiau să plece de la Baia Mare a doua zi după nuntă, la ora 15.00, însă vizita la Ciprian Palea i-a mai reţinut câteva ore în zonă. Astfel că au luat drumul Constanţei la ora 20.00, înnoptând la Sinaia.

Nu mai are scaune pentru fini

Răzvan şi Oana Florea au ajuns la patru perechi de fini, iar medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, promite că se va opri la această cifră. „Nu mai am scaune acasă pe care să se aşeze toţi, când îi invit la noi“, râde antrenorul de 33 de ani. Răzvan a mai fost naş la nunta lui Ionuţ Filip (un fost coleg de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“) şi la cea a lui Marius Albu, doi buni prieteni de-ai campionului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii