Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Ichim - „E o premieră“ Campionii României fac skandenberg la Mamaia legaţi la ochi

ro

16 Jul, 2015 00:00 2957 Marime text
Două spectaculoase întreceri de skandenberg vor avea loc, la finele acestei luni, pe plaja de la Năvodari, respectiv la un hotel din Mamaia. Celebrul Radu Valahu va fi prezent la ambele evenimente, alături de campioni din Constanţa şi din ţară.

Pe 25 iulie, pe nisipul de la Năvodari (zona Coconut Beach), Radu Valahu şi campionul constănţean Florin Ichim vor face skandenberg cu toţi cei care doresc să-şi încerce forţele cu ei la masa de concurs, iar performerilor le sunt rezervate premii. Patru zile mai târziu, hotelul Parc din Mamaia va găzdui o întrecere inedită, în care cei doi, dar şi alţi cunoscuţi campioni ai României vor participa la show-ul „Blind Champion“, în care se vor confrunta la masă legaţi la ochi.

Prima întrecere, care are mai mult caracter demonstrativ, le este destinată amatorilor. Cine vrea să facă skandenberg cu Radu Valahu şi cu Florin Ichim este aşteptat la Coconut Beach, pe 25 iulie, unde, de la ora 13.30 şi până spre seară, când pleacă lumea de pe plajă, amatorii au tot timpul din lume pentru a se convinge pe viu de forţa braţelor celor doi. „Cine va reuşi să ne pună va intra în posesia mai multor premii“, a arătat Florin Ichim.

„Întrecerea se bazează mai mult pe simţuri“

Pe 29 iulie, intră în scenă profesioniştii, la o întrecere catalogată de Florin Ichim drept „ceva supraomenesc“. La Parc, marii campioni ai României la skandenberg vor concura, începând cu ora 14.00, la trei categorii, -90 kg, +90 kg şi open braţul drept, însă legaţi la ochi! „Ne-am propus să aducem la Mamaia, la această întrecere (care e o premieră), toţi campionii naţionali ai României. E o idee proprie, cu care vrem să deschidem balul în această direcţie, iar apoi să ducem proiectul la un nivel ridicat. Participă profesionişti, deoarece pentru amatori e periculos, se pot accidenta. Cei care se înfruntă la masă vor fi legaţi la ochi şi nu au voie să vorbească cu adversarul. Întrecerea se bazează mai mult pe simţuri, şi mai puţin pe forţă şi tehnică. Cu cât vor fi mai mulţi participanţi, cu atât va fi mai greu şi mai spectaculos“, a arătat Florin Ichim. Acesta a mai spus că în planul celor de la skandenberg stă încurajarea pentru practicarea acestui sport şi a persoanelor cu dizabilităţi. „La anul, e posibil să concurăm la o întrecere stând simbolic în fotolii rulante. Vrem să transmitem mesajul că nimic nu e imposibil“, a precizat Florin Ichim.

Cristi Migit, vicecampion european

De cinci ori campion naţional, dar câştigător şi al altor trofee şi medalii la întreceri interne şi internaţionale, constănţeanul Florin Ichim (20 de ani) practică acest sport cu pasiune, încă de pe băncile şcolii. Tânărul aseamănă skandenbergul cu şahul şi se zbate să-l promoveze. Înalt de 1,76 m, Florin concurează la categoria -70 kg şi excelează la braţul drept, la care Radu Valahu a constatat că e „o forţă a naturii“. Ultimele medalii ale lui Ichim au fost obţinute la Naţionalele din acest an, de la Braşov, unde Florin a urcat de două ori pe locul doi (la tineri 70 kg braţul drept şi braţul stâng), zestrea de medalii a Constanţei cuprinzând la întrecerea de sub Tâmpa 16 distincţii. „E cel mai bun palmares al nostru de până acum“, se mândreşte Florin, ceilalţi medaliaţi fiind Alin Alexandru Hasiuc, Cristi Migit, Gabriel Ban, Marian Petru Frunză, Alexandru Cucli, Alexandru Tobă şi Ion Grosu. De curând, Cristi Migit a devenit vicecampion european la juniori 18, categoria 70 kg, braţul drept, cu ocazia întrecerii desfăşurate în Bulgaria.

Băiat rău în scurtmetrajul „Hidden Games“

Florin Ichim spune că skandenbergul e practicat pe scară largă la Constanţa. „Sperăm ca, la nivel naţional, să se înfiinţeze cât mai curând Federaţia, iar apoi să apară şi la Constanţa un club. Vrem să promovăm acest sport, pentru a arăta că sunt şi alte discipline în afară de fotbal. Căutăm tineri de 14-16 ani, pe care să-i facem campioni“, arată Florin Ichim, care, în viaţa de zi cu zi, lucrează ca ospătar, iar visul său în skandenberg e să devină campion mondial cât mai curând şi să reprezinte cu cinste acest sport. Calităţile fizice şi renumele i-au facilitat accesul şi în lumea filmului, unde a participat, la Constanţa, ca actor amator, la filmările pentru un scurtmetraj de acţiune, „Hidden Games“, din care nu au lipsit armele, drogurile, maşinile, mafia şi traficul de persoane, iar Florin a interpretat un „băiat rău“. „Victoria la care ţin cel mai mult e cea de la concursul Tiger Classic, de anul trecut, când l-am învins în finală pe Daniel Chivu, din Piteşti. Nu am un idol în acest sport. Sunt pur şi simplu eu, nu încerc să imit pe nimeni“, mai spune campionul constănţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii