Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calculele calificării Simona Halep joacă astăzi pentru semifinalele Turneului Campioanelor

ro

29 Oct, 2015 00:00 1623 Marime text



Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, susţine astăzi meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, de la Singapore.

A doua tenismenă a lumii şi principală favorită a întrecerii, Halep se duelează cu poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA), meciul începând la ora 9.00, în direct la Digi Sport 2 şi Dolce Sport 1. Până acum, Simona are o victorie şi o înfrângere în grupa roşie a Turneului Campioanelor, iar pentru a merge mai departe, în semifinale, trebuie să o învingă pe Radwanska. Dacă va câştiga în două seturi, Halep atinge penultimul act indiferent de celălalt meci de astăzi din grupă, Maria Şarapova (Rusia, 3 WTA) - Flavia Pennetta (Italia, 8 WTA), partidă care începe la ora 13.30.

A doua în clasament

În cazul unui succes în trei seturi cu Radwanska, Simona ajunge în penultimul act în cazul unei situaţii favorabile ei în al doilea meci: trebuia ca Şarapova să câştige cel puţin un set cu Pennetta. Dacă italianca se impune cu 2-0, Halep nu iese din grupă. Dacă Simona pierde la Radwanska în trei seturi, constănţeanca merge mai departe dacă învinge Şarapova (cu orice scor); dacă se impune Pennetta, Halep este eliminată. O înfrângere în două seturi cu Radwanska este echivalentă pentru Halep cu eliminarea încă din faza grupelor.
Înaintea ultimei etape, clasamentul este următorul: 1. Şarapova - 2 victorii (4-1 la seturi), 2. Halep - o victorie şi o înfrângere (2-2), 3. Pennetta - o victorie şi o înfrângere (2-2), 4. Radwanska - două înfrângeri (1-4).  

Anul trecut, a învins-o la Singapore

Până acum, tenismena constănţeană şi poloneza s-au întâlnit de opt ori, iar fiecare jucătoare are câte patru victorii. Totuşi, Halep deţine un ascendent moral, câştigând patru din ultimele cinci confruntări. Cele două s-au duelat şi anul trecut la Turneul Campioanelor, dar în semifinale, când constănţeanca s-a impus cu 6-2, 6-2. „O cunosc bine pe Radwanska şi ştiu ce am de făcut. Voi avea un meci dificil, poloneza e inteligentă în joc. Am încredere însă în mine şi voi încerca să joc agresiv“, a spus Halep. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii