Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadou de Moş Nicolae Tenis cu Simona Halep şi Horia Tecău la Kids' Day, un vis împlinit (galerie foto)

ro

08 Dec, 2014 00:00 2895 Marime text
350 de copii din Constanţa cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani au primit, sâmbătă, cel mai frumos cadou de Moş Nicolae: câteva ore la tenis cu Simona Halep şi Horia Tecău
 
Ediţia a treia a Kids' Day, eveniment dedicat copiilor îndrăgostiţi de tenis, i-a adus în faţa micuţilor, la Tenis Club Idu din Mamaia, pe Simona Halep şi pe Horia Tecău. Pe parcursul mai multor ore, vedetele mondiale le-au făcut o mare bucurie micuţilor, jucând tenis, vorbind şi făcând poze cu ei, oferindu-le autografe şi cadouri. Copiilor li s-a împlinit visul: s-au aflat alături de idolii lor, într-o atmosferă de basm.
 
Prichindei şi prichinduţe fericiţi pe teren, părinţi şi bunici în tribunele pline-ochi, bucuroşi de bucuria celor mici, personaje de basm printre copii, muzică, baloane şi glasuri cristaline. Ziua de sâmbătă a fost specială la terenul de la Club Idu. Gazdele, Horia Tecău şi invitata sa, Simona Halep, au fost deosebit de primitoare, iar oaspeţii lor cei mici au savurat fiecare secundă petrecută în preajma sportivilor.

Horia Tecău - „Sperăm să invităm şi jucători străini“

„Am început să organizez evenimentul acum trei ani, iar show-ul a crescut odată cu noi. Mă bucur că atenţia copiilor a venit asupra tenisului şi a sportului. Mă bucur să fiu la clubul Idu, unde am foarte multe amintiri plăcute. Aici am crescut şi am evoluat când eram copil de vârsta lor. În ciuda unui an greu şi încărcat, Simona a răspuns imediat invitaţiei mele, spunând că o face pentru copii. Ştiu cât de greu este să oferi din timpul tău la finele sezonului, când vrei să te odihneşti sau să te antrenezi. Prezenţa Simonei înseamnă foarte mult pentru copii, dar şi pentru mine. Sperăm ca, pe viitor, să dezvoltăm acest eveniment, iar, an de an, copiii să se bucure de el, pentru că acesta este scopul Kids' Day. Este cadoul nostru de Moş Nicolae. În ediţiile trecute, au participat şi Victor Hănescu, şi Sorana Cârstea, şi sper să mai invit şi alţi jucători români, dar şi străini. M-am bucurat că înscrierile s-au făcut foarte repede, iar cererile au depăşit chiar locurile disponibile“, a declarat Horia Tecău.

O fetiţă şi-a scris „Simona“ pe faţă 

În tribunele de la arena Idu s-au aflat şi tatăl Simonei, Stere Halep, dar şi handbalistul lui HCM Constanţa, George Buricea. Unii dintre copii au fost pictaţi pe faţă de artişti profesionişti în ton cu evenimentul. O fetiţă a vrut să-şi scrie „Simona Halep“ (atât pe faţă, cât şi pe mână), iar o alta a ales ca desen o rachetă şi o minge de tenis. Alţii au vrut autografe pe tricouri de la idolii lor. „Nu ne-a fost foarte greu cu 350 de copii, pentru noi e o plăcere să fim alături de ei“, a spus Simona Halep. „Simona a bătut-o pe Serena, astfel că 350 de copii nu a însemnat prea mult pentru ea“, a zâmbit şi Horia. Copiii au mai primit dulciuri şi cadouri, dintre care nu au lipsit şi contractele de sponsorizare pentru echipament (timp de un an), de care s-au bucurat, de pildă, Gabriel Ciucanu (9 ani) şi Adriana Toma (8 ani).

Simona Halep a avut-o idol pe Justine Henin

„Mă bucur foarte mult că sunt aici. Horia face un lucru deosebit pentru a ajuta tenisul românesc. Ştiu cât este de important pentru copii să ne vadă şi să-şi împlinească visul. Şi noi am avut unul. Tenisul nu este un sport uşor, dar, dacă ai încredere şi-ţi doreşti cu adevărat, reuşeşti. Sper să vină cât mai mulţi copii la tenis, pentru că sportul este sănătate şi oferă multe bucurii. Pentru mine, Tenis Club Idu este cel mai frumos din ţară, aici am crescut şi de aici am fost propulsată. Vin mereu cu plăcere la Constanţa şi sper ca Horia să mă invite şi la anul. Ne bucurăm că i-am făcut pe copii să se simtă bine şi că nu vor uita această zi. N-am avut ocazia să joc când eram mică cu idolul meu (Justine Henin), pentru că era din altă ţară (n.r. Belgia), dar m-am întâlnit de câteva ori cu Andrei Pavel, care era un model pentru mine la acea vârstă. Am primit multe sfaturi şi de la Hagi“, a spus Simona Halep. „Şi eu am avut modele la care aspiram. Când eram mic, antrenorii mi-i dădeau mereu ca exemplu pe constănţenii noştri, George Cosac, Andrei Pavel şi alţi băieţi mai tineri. Am avut ocazia să joc cu ei de câteva ori. Eram un suporter înrăit. Mergeam la meciurile de Cupa Davis sau la turneul de la Bucureşti. La fiecare antrenament, antrenorii îmi aminteau cu insistenţă de aceşti sportivi. Generaţiile s-au schimbat, iar acum foştii noştri tehnicieni ne dau pe noi modele“, a precizat şi Horia Tecău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii