Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bruce Lee“ din Mihail Kogălniceanu Ovidiu Trifan, desemnat a doua oară la rând sportivul anului la Taekwondo WTF

ro

03 Feb, 2017 00:00 4285 Marime text

Ca şi în 2015, Ovidiu Trifan nu a avut rival nici la titlul de cel mai valoros luptător român pe 2016.

La Centrul Olimpic de Taekwondo WTF din cadrul Complexului Sportiv Naţional „Sala Polivalentă“ din Bucureşti s-au desfăşurat Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a Federaţiei Române de Taekwondo WTF şi Adunarea Generală Naţională pentru anul 2016. Cu acest prilej, au fost oferite şi mai multe distincţii individuale naţionale, conform analizelor în baza performanţelor obţinute în anul 2016.
 
Sportivul român al anului în Taekwondo WTF a fost desemnat, ca şi în 2015, Ovidiu Gabriel Trifan, din Mihail Kogălniceanu. Acesta va împlini 19 ani pe 21 mai a.c. şi a fost lansat de secţia de Taekwondo WTF a Clubului Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, în prezent fiind legitimat la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. În 2014 şi în 2015, tânărul luptător a cucerit titlul de campion european, iar acum doi ani a evoluat, la seniori, şi la Campionatul Balcanic de la Zrenjanin (Serbia), cucerind medalia de aur.

Cel mai bun rezultat al României

În luna mai a anului trecut, Ovidiu „Bruce Lee“ Trifan, dar şi Mălina Mihăilă (şi ea de la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti, dar originară din Mihail Kogălniceanu, unde a început practicarea de Taekwondo WTF) au participat cu echipa României la Campionatul European de seniori, care s-a desfăşurat în Elveţia, la Montreux. Atât Trifan, cât şi Mihăilă au ajuns până în sferturile de finală ale categoriilor la care au concurat la Euro, -54 kg masculin, respectiv -53 kg feminin. Acesta a fost cel mai bun rezultat al delegaţiei tricolore, ceilalţi doi sportivi români participanţi oprindu-se în preliminarii.

A devenit major la Euro

„Tânăra speranţă a Taekwondo-ului românesc, Ovidiu Trifan, a împlinit vârsta de 18 ani chiar în a treia zi competiţională. Ovidiu a fost unul dintre cei mai tineri participanţi la eveniment. Sperăm ca această experienţă vremelnică să-l ajute să se adapteze cât mai devreme la rigorile impuse de acest nivel competiţional al categoriei seniori“, s-a arătat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Taekwondo WTF.

„Performanţă binemeritată în Germania“

Cu o lună înaintea Europenelor, Ovidiu Trifan a concurat, la Bonn, la un alt eveniment de seniori, clasificat G2, „Cupa Preşedintelui WTF“, la care a obţinut medalia de aur, înfrângând rezistenţa înverşunată a unor sportivi din elita europeană. „Spectacol la Bonn, în Germania! Trifan Ovidiu a reuşit încă o performanţă impresionantă, câştigând medalia de aur“, a informat pe Facebook Federaţia Română, care a găzduit, pe site-ul oficial, sub semnătura lui Vlad Racolţa, şi un articol dedicat sportivului constănţean, intitulat „Ovidiu Trifan, performanţă binemeritată în Germania!“.

La 17 ani, lupta la seniori

„Periplul performanţelor noastre continuă, iar epopeea carierei sportivului Trifan Ovidiu mai înregistrează o nouă şi binemeritată victorie (medalie de aur), adică locul 1 la categoria -54 kg Seniori în cadrul competiţiei internaţionale WTF President’s Cup, organizată în Germania, la Bonn, cu statut tehnic de clasa G2, ce a aliniat la start 1.749 de sportivi şi circa 327 de tehnicieni. Chiar dacă nu a împlinit încă vârsta majoratului, Ovidiu a ales vremelnic opţiunea de a lupta în grupa seniorilor, înţelegând bine ce implică această decizie, fapt apreciat şi aprobat favorabil de structurile tehnice şi administrative ale federaţiei. Decizie ce nu a întârziat să aducă şi noi performanţe pentru acesta la categoria de greutate -54 kg seniori“, se arată în articol.

La Openul Sofiei, a învins detaşat un coreean

O nouă evoluţie a lui Ovidiu la seniori a fost în luna martie 2016, la Openul Sofiei, întrecere internaţională din Bulgaria, unde l-a învins detaşat pe Seoung Chul Jeong, din Coreea, sportiv de la Jamsil High School, din Seul. Cei doi au concurat la categoria -54 kg, iar Ovidiu s-a impus cu 17-3. „Este o diferenţă demnă de menţionat. Sperăm ca Ovidiu să dea dovadă de aceeaşi seriozitate în pregătirea profesională şi socială şi, cu mari speranţe, visăm înainte“, posta atunci pe Facebook tatăl sportivului, Sorin-Ovidiu Trifan.

„Încă un mit doborât“

Bulgaria îi prieşte tânărului campion, care, în luna ianuarie a anului trecut, mai realiza o victorie importantă (la Hereya Open), unde a concurat la categoria -51 kg juniori şi l-a învins în finală, cu scorul de 17-10, pe un adversar redutabil, Shariati Pedram, din Iran. Sub titlul „Încă un mit doborât“, Federaţia Română de Taekwondo WTF aprecia atunci, pe site-ul oficial, importanţa acestui succes al lui Ovidiu.

Cel mai bun junior de la Hereya Open

„De foarte mulţi ani, Iranul deţine supremaţia în Taekwondo-ul mondial, astfel că reperul de perspectivă, accesul la marea performanţă este acela de a reuşi să învingi sportivii loturilor iraniene. Continuându-şi seria de succese, Ovidiu Trifan a reuşit să câştige şi a făcut-o încă într-o manieră impresionantă. La Hereya Open, a învins oponenţi de talie internaţională, printre care şi pe iranianul Shariati Pedram“, se arăta pe site-ul Federaţiei. În urma evoluţiilor de la întrecerea bulgară, sportivul constănţean a fost desemnat cel mai bun junior din concurs.

CSC Mihail Kogălniceanu, rezultate an de an

Colectivul tehnic al secţiei de Taekwondo WTF de la CSC Mihail Kogălniceanu este format din antrenorul Laurenţiu Palangă şi instructorii Marian Olteanu şi Anda Palangă, sportivii clubului obţinând, an de an, rezultate importante, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Pe lângă sprijinul solid pe care clubul sportiv îl primeşte din partea Primăriei Mihail Kogălniceanu, sportivii apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu.
 
Sursa foto: Facebook (Ovidiu Trifan)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii