Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Box feminin. Campioana europeană Lăcrămioara Perijoc, la Eforie Nord „Când ţi se cântă imnul, e greu de explicat în cuvinte ce simţi“

ro

13 Sep, 2019 00:00 2842 Marime text
La Eforie Nord se va disputa, în intervalul 15 - 21 septembrie, Campionatul Naţional de box feminin, la care va concura şi sportiva Lăcrămioara Perijoc, cea care, în Spania, la Madrid, a devenit campioană europeană la categoria 54 kg.
Titlul continental i-a adus o mare bucurie pugilistei care reprezintă ASM Callatis Mangalia şi CSA Steaua Bucureşti. „Sunt foarte fericită pentru această reuşită a mea. Încă mă bucur de medalie. Mi-am dorit-o mult şi de câţiva ani mă pregătesc pentru ea. Am trăit fiecare meci intens, la maximum. Am avut altă abordare, altă mentalitate la această competiţie, iar rezultatele au apărut. Mă aşteptam să reuşesc, îmi spuneam că nu am cum să nu am succes. De la meci la meci, în finală, iar apoi când mi-a cântat imnul, am avut nişte emoţii şi senzaţii extraordinare, greu de explicat în cuvinte. În meciul din finală nu m-am gândit la rezultat. Mi-am dorit doar să-mi depăşesc evoluţiile din partidele precedente“, a declarat Lăcrămioara Perijoc, la Eforie Nord.
 

„M-au trecut toţi fiorii posibili!”

 
În finala de la Europene, românca a învins-o la puncte (3-2), pe sportive din Rusia Karina Tazabekova. „Am vrut să abordez lupta altfel. E diferenţă mare între România şi Rusia, dar ştiam că pot face o surpriză şi că pot depăşi ceea ce cred alţii despre noi faţă de Rusia. M-am dăruit trup şi suflet, am fost doar eu şi meciul. La final, ştiam că am dat tot şi am fost mult peste ea, dar, cu toate acestea, aveam mici reţineri la decizie. Când am auzit «România», m-au trecut toţi fiorii posibili. A fost cea mai tare senzaţie. «Sunt campioană europeană, nu pot să cred!», îmi spuneam. Nu m-am mulţumit cu puţin, voiam să fiu numărul unu. Imnul cântă doar pentru campioană.
 
În timpul meciului, pe măsură ce îmi intrau tot mai multe combinaţii şi lovituri, iar antrenorii aveau o tot mai mare încredere în mine, m-am gândit că pot mai mult. Am avut enorm de multe meciuri pe care le-am pierdut la limită, când eram sigură că am câştigat, dar decizia era invers, la preferinţă. În finală, de la repriză la repriză m-am simţit şi mai motivată. Care a fost mai cerebrală s-a văzut. Mi-am spus că e şansa mea. Nu m-am gândit niciodată, nici înainte de partidă, nici în timpul acesteia, la eşec sau că, «lasă, ce-o fi o fi». Mentalitatea mea a fost că trebuie să câştig, să dau totul. Şi ştiam că pot. Ştiam cât am muncit şi ce sacrificii am făcut“, a mai spus Lăcrămioara Perijoc.
 

Cea mai mare dorinţă a ei

 
Odată câştigat aurul european, campioana priveşte acum mai departe, la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo. „La ediţia din 2016, de la Rio, nu m-am calificat. Mi-am propus că la Tokyo să ating acest obiectiv. Trag tare şi sper ca la turneele de calificare de anul viitor să am succes. E cea mai mare dorinţă a mea. Cu acest gând mă culc şi mă trezesc. Avem timp suficient de calificare. Am încredere în antrenorii mei. Ei ştiu ce pot şi ce trebuie să facem pentru a mă aduce în cea mai bună formă, pentru a atinge calificarea. Muncim, ne dorim, timp este, dar nimeni nu stă pe loc. Toate ţările se pregătesc şi au acelaşi scop. Concurenţa e mare, dar avem speranţe“, a punctat campioana europeană  
 

„La senioare, lucrurile sunt clare“

 
Adrian Lăcătuş, antrenorul coordonator al lotului feminin de box al României, se aşteaptă la o participare cât mai numeroasă la Campionatul Naţional de Eforie Nord. „Întrecerea este criteriu de selecţie şi formare a loturilor, pentru că aşa mi se pare corect, ca sportivele campioane ale României să facă parte din loturile tricolore. La senioare, lucrurile sunt clare, nu cred că va veni cineva din afara lotului să învingă o componentă a selecţionatei. Lăcrămioara a arătat că se poate ca, prin muncă, să devii numărul unu în Europa“, a punctat Lăcătuş. „Pentru noi, Campionatul Naţional e un criteriu intermediar, avem competiţii mult mai importante pe viitor. Muncesc în continuare pentru următoarele obiective pe care le am“, a spus Lăcrămioara Perijoc.
 

Sportive cu şanse reale la calificare  

 
Adrian Lăcătuş este de părere că, dacă va reuşi să califică două - trei sportive la Jocurile Olimpice 2020, cu siguranţă că România va obţine şi o medalie. „Pe lângă campioana europeană, mai sunt câteva fete cu şanse reale la calificare, Claudia Nechita, Cristina Cosma şi Ionela Nane, ultima venind însă după o perioadă de pauză. O prezenţă pe podium la Jocurile Olimpice ar însemna un vis împlinit, pentru mine şi pentru ele“, a arătat Adrian Lăcătuş.
 
Sursa foto: Facebook (Lăcrămioara Perijoc)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii