Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bombardierul“ Ion Pascu susţine un seminar de MMA la CS Pontica (galerie foto)

ro

17 Aug, 2015 00:00 4344 Marime text
Cel mai bun luptător de MMA (arte marţiale mixte) din România, constănţeanul Ion Pascu, va susţine, pe 20 august, de la ora 19.00, un seminar de MMA la clubul Pontica din Constanţa.
În vârstă de 33 de ani, Ion Pascu este fost practicant de lupte libere, iar MMA face de opt ani. Prezenţa „Bombardierului“ la Constanţa cu ocazia acestui eveniment (Ion este stabilit de mai mulţi ani la Bucureşti) a fost subliniată de Daniel Asaftei, antrenorul de la CS Pontica. „Este o premieră pentru sportul de contact din Constanţa“, a declarat Asaftei, multiplu campion mondial. Ion Pascu a început sportul la Constanţa, la vârsta de zece ani, când a mers la lupte libere, primul său antrenor fiind regretatul Ioan Bărbătei. Este multiplu campion şi medaliat la acest sport, pentru care concurează încă la CS Farul Constanţa (antrenor, Vasile Duşu, cel cu care a lucrat la lupte, după Bărbătei). Ion Pascu a ajuns în scurt timp de când a început MMA în elita luptelor în cuşcă, participând şi la gale profesioniste, atât în ţară, cât şi în străinătate. A practicat însă şi alte sporturi de contact: kickboxing, brazilian jiu-jitsu şi whu-shu. La începutul acestui an, a devenit luptător al promoţiei Superkombat.

Cătălin Căşaru şi Robert Orbocea au câştigat centuri RXF

CS Pontica se prezintă pe site-ul propriu drept un club sportiv „care are un cuvânt greu de spus atunci când vine vorba de sporturile de contact din Constanţa şi unde performanţele nu întârzie să apară“. În cadrul CS Pontica a luat naştere MMA Constanţa, pentru a promova artele marţiale mixte şi în Constanţa. „Începutul nu a fost uşor. Cu timpul, sala a fost dotată cu toate instrumentele necesare desfăşurării antrenamentelor de MMA la cele mai înalte standarde. Cei mai buni luptători de MMA din Constanţa se antrenează la Clubul Sportiv Pontica. Ne-am propus să arătăm lumii că avem şi în Constanţa adevăraţi campioni“, mai menţionează sursa citată. Pe lângă antrenamentele de Kempo MMA, la Pontica se ţin şi cursuri de autoapărare, judo copii şi jiu-jitsu. Printre campionii şi medaliaţii de la acest club se numără Cătălin Căşaru, Robert Orbocea (care au câştigat titluri RXF - Romanian Xtreme Fighting), Mădălin Pârvulescu, Andrei Tohăneanu, Florin Gafon, Sebastian Agrigoroșoaiei sau Marian Roca.

Ce este MMA

Potrivit prezentării de pe site-ul MMA Constanţa, Mixed Martial Arts (Arte Marţiale Mixte, pe scurt, MMA) reprezintă un sport de full-contact care permite folosirea unei varietăţi de tehnici, alcătuit dintr-un complex de arte marţiale tradiţionale şi netradiţionale, în cadre competiţionale organizate şi în săli de antrenament pentru amatori. Regulile permit folosirea unor tehnici de lovire şi de luptă corp la corp, atât în picioare, cât şi la sol.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii