Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bianca Mei-Roşu, din Constanţa, a câştigat, în Belgia, Stiga Masters Minimes Top 14 Europa (galerie foto)

ro

23 Oct, 2018 00:00 2916 Marime text
Un nou succes internaţional pentru tenisul de masă din Constanţa. Bianca Mei-Roşu, de la LPS „Nicolae Rotaru“ (antrenor, Anamaria Sebe) a ocupat locul întâi la întrecerea internaţională Stiga Masters Minimes Top 14 Europa, rezervată juniorilor 3 (sportivi născuţi în sau după 2007), care s-a disputat în Belgia, la Blegny.
 
România a fost reprezentată la această competiţie de doi sportivi, Luca Oprea (Steaua Bucureşti) şi Patrick Anghel (CSS Craiova), şi de două sportive, Bianca Mei-Roşu şi Cristina Sângeorzan (LPS Bistriţa), care au fost însoţiţi de antrenorii Anamaria Sebe şi Alexandru Dincă. Bianca Mei-Roşu şi Luca Oprea au câştigat medalia de aur, fără înfrângere, fiecare realizând câte nouă victorii, şase în grupă şi trei pe tabloul principal. În finala de la simplu, sportiva constănţeană a trecut cu 3-2 de Lemonia Gkaintatzi, din Grecia. Cristina Sângeorzan a ocupat locul 9, iar Patrick Anghel s-a clasat pe poziţia a 11-a.
 
„Nici nu s-au stins bine ecourile primei medalii olimpice a tenisului de masă românesc şi suntem deja în faţa unei noi şi extraordinare performanţe, care ne face să chiuim de bucurie. Doi copii minunaţi, Bianca Mei-Roşu şi Luca Oprea, amândoi la vârsta ghiozdanului în spate, câştigă fiecare primul loc şi medalia de aur la Stiga Masters Minimes Top 14 Europa. Din delegaţia României au mai făcut parte Cristina Sângeorzan - LPS Bistriţa, care s-a clasat pe locul 9, şi Patrick Anghel - CSS Craiova, clasat pe locul 11, precum şi tinerii antrenori Anamaria Sebe şi Alex Dincă. Formidabili aceşti foarte tineri sportivi şi antrenorii care îi modelează către succes! Minunaţi părinţii care au înţeles chemarea şi talentul copiilor lor şi au îndrăznit să viseze alături de ei în drumul către a fi campion. Rezultatele din Belgia confirmă încă o dată că tenisul de masă românesc, indiferent de vârstă, poate urca pe podium în toate competiţiile majore şi că putem să schimbăm ştafeta de la o generaţie la alta, una după alta, câştigătoare. Fiecare dintre sportivii care o preiau serveşte pentru istorie. Bravo, Bianca! Bravo, Luca! Ce astăzi sădim mâine vom culege“, este mesajul Beatricei Romanescu (PR & Marketing la Federaţia Română de Tenis de Masă).
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Tenis de Masă şi Tenis de Masă pentru Viitor - Constanţa) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Csaba Zedler 23 Oct, 2018 06:24 De aici a inceput marsul spre consacrare si pentru Berny si Andreea Dragoman la fete,Cristi Pletea si Rares Sipos. Felicitări copii și mult succes pe mai departe!