Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic Neptun Constanţa Vlad Corpodean, omul meciului cu CSM Galaţi. Max Darling - primul său double double din sezon (galerie foto)

ro

01 Nov, 2021 00:00 1788 Marime text
 

 
  • BC Athletic Neptun a câştigat dramatic, la un punct şi după două reprize de prelungiri, meciul cu CSM Galaţi.
  • Vlad Corpodean a încheiat partida cu 20 de puncte, şase recuperări, două pase decisive şi două intercepții, pentru un indice de eficiență de 22.
  • Aflat la al patrulea său meci în acest început de sezon pentru Gladiatorii din Tomis, Max Darling a dominat lupta de sub panou.
 
Ecoul se aude încă. Partida pe care echipa masculină de baschet Athletic Neptun Constanţa a câştigat-o pe teren propriu cu CSM Galaţi, în Liga Naţională, a avut toate ingredientele unui thriller! Gladiatorii din Tomis s-au impus la limită, 88-87, după două reprize de prelungiri, iar emoţiile şi suspansul au fost la cote maxime.
 
„Au fost multe emoţii şi sunt foarte fericit că am câştigat. Îi felicit pe cei din Galaţi pentru cum au jucat, extraordinar. Mă aşteptam la un meci foarte greu, ştiam ce pot face. Am avut şansele noastre să închidem jocul, dar şi ei pe ale lor. Cred că a fost un meci frumos ca energie, ca ce au adus toţi jucătorii pe teren. Băieţii noştri au arătat că au caracter, ducând 50 de minute şi câştigând partida“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al formaţiei de pe litoral. Vlad Corpodean, de la BC Athletic Neptun, a fost omul meciului, încheind partida cu 20 de puncte (5x3p), şase recuperări, două pase decisive şi două intercepții, pentru un indice de eficiență de 22, având astfel cea mai bună prestație a sezonului de până acum. „He did it again! Încă un meci solid pentru Vlad Corpodean. Cel mai eficient jucător al Gladiatorilor din Tomis a fost de neoprit în victoria obținută de Athletic Neptun cu CSM Galați, în prelungiri. Well done, Captain!“, a fost mesajul BC Athletic Neptun.
 
Max a dominat lupta de sub panou
 
De asemenea, baschetbalistul neo-zeelandez al Gladiatorilor, Max Darling, a reușit primul său double double al sezonului (când se atinge borna zece sau mai mult într-un meci, în două categorii statistice). „Aflat la al patrulea său meci în acest început de sezon pentru BC Athletic Neptun Constanța, Max a dominat lupta de sub panou și a încheiat în victoria cu CSM Galați cu 19 puncte marcate, 15 recuperări, cinci blocaje și două pase decisive pentru un indice de eficiență de 21“, se menţionează pe pagina de Facebook a BC Athletic Neptun. „A fost un meci geu, dar am jucat cu multă energie. Învăţăm din toate partidele“, a menţionat Max Darling.
 
Echipa a reacţionat bine, s-a reinventat
 
Andrei Talpeş, team managerul clubului constănţean, a precizat că Gladiatorii ar fi vrut să se impună la o diferenţă confortabilă, însă lucrurile au luat o altă întorsătură, iar baschetbaliştii de pe litoral au trebuit să se adapteze la situaţie.
 
„Cel mai mare regret e că n-a fost lumea la sală. Ar fi fost o partidă foarte bună de urmărit, un thriller. Am pierdut meciul trecut în over time şi am vrut să vedem dacă şi putem câştiga în over time. Ne-am dat un challenge. Din păcate, nu am înscris din libere, iar asta ne-a costat, trimiţând meciul spre prelungiri. Am fi vrut să câştigăm la o diferenţă confortabilă, dar a trebuit să ne adaptăm. Echipa a reacţionat bine, ne-am reinventat, ca să zic aşa. Am avut foarte mulţi accidentaţi, poziţiile nostre 1 şi 2, dar, până la urmă, lucrurile s-au terminat cu bine. Tinerii noştri muncesc foarte mult. Liga Naţională este o experință foarte bună pentru ei să joace, acumulează minute și experiență, iar aici, la Constanța, vor avea mereu o șansă să joace“, a punctat Andrei Talpeș.
 
La aruncări libere, mai slabi decât de la trei puncte
 
„A fost un meci extrem de interesant, iar celor care au urmărit meciul de acasă cred că le-a plăcut ce au văzut. Am avut procentaj slab la aruncările libere, mai slab decât cel de la trei puncte, dar vom corecta aceste lucruri“, a punctat şi Tatiana Gallova, directorul sportiv al BC Athletic Neptun Constanța, la finalul meciului cu CSM Galați.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)

 
Citeşte şi:
 
BC Athletic Neptun Constanţa, meci nebun cu CSM Galaţi. Victorie după două reprize de prelungiri!
 
BC Athletic Neptun Constanţa
Vlad Corpodean a bifat meciul 300 în Liga Naţională. „Povestea continuă!“

 
BC Athletic Neptun Constanţa, înfrângere la un punct diferenţă, după prelungiri, cu FC Argeş Piteşti!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii