Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic Neptun Constanţa Tatiana Gallova, prima femeie antrenor principal din istoria Ligii Naţionale de baschet masculin!

ro

15 Nov, 2021 00:00 3046 Marime text

 
  • Pe finalul partidei de la Timişoara, câştigate de gazde la limită, antrenorul principal al echipei de pe litoral, Alexandru Olteanu, a fost descalificat pentru cumul de greşeli tehnice.
  • În această situaţie, rolul de antrenor principal pentru BC Athletic Neptun Constanţa l-a preluat, pentru restul partidei, Tatiana Gallova (director tehnic la gruparea constănţeană).
  • BC Athletic Neptun putea câştiga in extremis meciul, însă bulgarul Pavel Marinov a ratat ultima aruncare a partidei!
 
BC Athletic Neptun Constanţa a stabilit o premieră în istoria Ligii Naţionale de baschet masculin, cu ocazia meciului jucat în deplasare cu SCM Ohma Timişoara, în etapa a opta a campionatului.
 
Pe finalul partidei câştigate de gazde la limită, cu 74-73, antrenorul principal al echipei de pe litoral, Alexandru Olteanu, a fost descalificat pentru cumul de greşeli tehnice, la scorul de 51-44. În această situaţie, rolul de antrenor principal pentru BC Athletic Neptun Constanţa l-a preluat, pentru restul partidei, Tatiana Gallova (director tehnic la gruparea de pe litoral), care, cu acest prilej, a devenit prima femeie antrenor principal din istoria LNBM!
 
Venită în această vară la gruparea de pe litoral, tehniciana slovacă, cea care e şi antrenor la echipa feminină de baschet 3X3 a României, s-a aflat în postura de antrenor principal la BC Athletic Neptun, la Timişoara, timp de 12 minute şi jumătate. Cu ea pe bancă, echipa constănţeană putea câştiga meciul, însă bulgarul Pavel Marinof a ratat, de la 3 puncte, ultima aruncare a partidei (39:59), astfel că scorul final a rămas 74-73 pentru gazde!       
 
„Gladiatorii cedează la Timișoara la o diferență de doar un punct în urma unui meci fulminant. Jakob Lowrennce face cel mai bun meci al său de până acum în Liga Națională și încheie cu 20 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și 1 blocaj pentru un indice de 24 la eficiență. Max Darling încheie cu 16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și un blocaj. În acest meci nu ne-am putut baza pe Dani Mâinea și Cristi Mâinea și Oprean Andrei, indisponibili. Pentru BC Athletic Neptun Constanța urmează un meci pe teren propriu cu CSA Steaua București. Mulțumim tuturor pentru mesaje, ne motivează să fim și mai hotărăți orice adversar avem în față! Team is everything!“, este mesajul BC Athletic Neptun.
 
Pentru formaţia constănţeană - care are cinci victorii (trei dintre ele în deplasare) şi trei eşecuri până acum în acest sezon - a fost a doua înfrângere la diferenţă de un punct în deplasare, după 76-77 (la capătul unei reprize de prelungiri) cu FC Argeş Piteşti. De asemenea, BC Athletic Neptun s-a şi impus la limită într-un meci, 88-87 la Constanţa (după două reprize de prelungiri) cu CSM Galaţi.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Facebook (BC Athletic Neptun)
 
Citeşte şi:
 
„Meci fulminant“
BC Athletic Neptun Constanţa a pierdut la diferenţă de un punct confruntarea cu SCM Ohma Timișoara
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii