Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschetbaliştii de la BC Athletic Constanţa speră într-un debut cu dreptul la turneul final

ro

04 May, 2017 14:22 1530 Marime text
Echipa de baschet Athletic Constanţa debutează sâmbătă, 6 mai, la turneul final rezervat categoriei de vârstă sub 18 ani, care se dispută la Bucureşti, până pe 10 mai inclusiv.

Evoluează opt echipe, care sunt împărţite în două grupe de patru. BC Athletic va juca în serie astfel: cu CN Aurel Vlaicu București (pe 6 mai, de la ora 18.00), cu ACS Agronomia 4Sports București, organizatoarea turneului final (pe 7 mai, de la ora 20.00) şi cu CSS Bega Timișoara (pe 8 mai, de la ora 16.00).

Din cealaltă grupă fac parte echipele: CSU Sibiu, CSU Știința București, Steaua CSM Eximbank București și U-BT Cluj. Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate în fiecare grupă se califică în semifinale, care sunt programate pe 9 mai. Finalele (mică și mare) se vor juca pe 10 mai.

„Abordăm turneul final cu gânduri mari, suntem pe o pantă ascendentă în privinţa pregătirii şi a evoluţiilor noastre. Primul meci e cel mai important şi oricum e foarte dificil, CN Aurel Vlaicu ne-a bătut de două ori în acest an. Ne dorim foarte mult să ne luăm revanşa exact la turneul final. Visăm la o medalie de ceva timp şi cu siguranţă de aceea vom merge acolo, să ne batem“, a declarat antrenorul Alexandru Olteanu.

„Va fi un turneu foarte spectaculos şi foarte disputat. Participă cele mai bune opt echipe din România. Aşa cum v-am obişnuit, noi ne ţinem de cuvânt şi am ajuns la turneul final. E o performanţă mare. Vom lupta în fiecare meci şi nu ne vom face de râs“, a spus şi Andrei Talpeş, managerul BC Athletic.

Jucătorul Alexandru Unitu crede că, în ciuda celor două înfrângeri în faţa CN Aurel Vlaicu, de data aceasta BC Athletic poate obţine victoria. „Atmosfera în vestiarul nostru este foarte plăcută. Să obţinem o medalie înseamnă că munca depusă nu a fost în zadar. Chiar dacă am pierdut de două ori, cred că de această dată putem surprinde CN Aurel Vlaicu“, a precizat Alexandru Unitu.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii