Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschetbaliştii de la Athletic Constanţa, debut cu dreptul în campionat Alexandru Olteanu - „Ştiam că băieţii se vor mobiliza foarte bine“

ro

24 Oct, 2017 00:00 1855 Marime text
Debut fast în noul sezon pentru echipele de baschet care reprezintă Constanţa în Liga 1, BC Athletic la masculin şi CS Phoenix la feminin, care au jucat în cuplaj în Sala Sporturilor. BC Athletic a învins BCM U FC Argeș II Pitești cu 96-64 (24-12, 18-16, 25-15, 29-21), în vreme ce Phoenix a dispus de Rapid Bucureşti cu 95-56 (24-16, 26-15, 23-12, 22-13).
 
„Am avut puţine emoţii, pentru că în meciurile de pregătire nu am arătat foarte bine. Ştiam însă că băieţii se vor mobiliza cum trebuie pentru partida de debut. Au respectat ce le-am spus şi au tranşat victoria încă din primul sfert. Încă nu suntem, ca joc, unde îmi doresc eu, suferind la coeziunea lotului. Lucrăm la aceasta, e abia primul meci. Partidele foarte dificile de acum înainte urmează. Sperăm să reglăm cât mai rapid problemele din apărare. Obiectivul nostru este intrarea în turneul semifinal. De la jucătorii tineri îmi doresc să fie oameni de bază în angrenajul echipei, iar cei experimentaţi trebuie să-i ajute în acest sens. Oricum, tinerii au început să arate altceva faţă de anul trecut“, a declarat antrenorul principal al BC Athletic, Alexandru Olteanu. În etapa viitoare, formaţia constănţeană va juca în deplasare cu CN „Aurel Vlaicu” București.

Fetele de la CS Phoenix, mai bine pregătite fizic 

Cristian Mănăstireanu, preşedintele CS Phoenix, este de părere că, în victoria cu Rapid, diferenţa a fost făcută de transferurile echipei gazdă, unele reuşite. „Rapid a terminat anul trecut pe locul doi şi are jucătoare experimentate. Fetele noastre au fost însă mai bine pregătite fizic. Transferurile noastre au făcut diferenţa, sunt achiziţii reuşite. Avem un moral ridicat după această victorie şi sperăm că în următorul meci va fi mai uşor decât în partida de debut. Toată lumea de la echipa a simţit presiunea“, a punctat Cristian Mănăstireanu. În runda următoare, CS Phoenix va evolua pe terenul echipei CS Municipal Târgovişte, care, în prima etapă, a învins cu 95-46 CSBT 2 Alexandria.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • :) 24 Oct, 2017 16:19 are si cravata... :)))