Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschetbaliştii de la Athletic au învins şi Rapid Bucureşti Antrenorul Alexandru Olteanu, mulţumit de victorie, nu şi de joc (galerie foto)

ro

07 Nov, 2017 00:00 2257 Marime text
Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa a câştigat toate cele trei meciuri susţinute până acum în Divizia A, ultima victorie a fost pe teren propriu cu Rapid Bucureşti, o echipă redutabilă, de care gazdele au trecut cu 88-84 (21-17, 38-37, 51-52, 65-65) după prelungiri.
 
Antrenorul principal al BC Athletic, Alexandru Olteanu, a subliniat importanţa victoriei, dar evoluţia formaţiei constănţene nu l-a satisfăcut. „Sunt mulţumit de victorie, de joc în niciun caz. Într-adevăr, şi adversarul e unul de calibru, având în componenţă jucători foarte buni, cu multă experienţă în Divizia A, dar cred că am făcut un meci foarte slab. Cei trei pivoţi ai Rapidului au jucat mulţi ani în acest eşalon şi asta s-a văzut, ne-au cam dominat sub coş. Nu am făcut exact ce trebuie, dar cel mai important e că am câştigat. Am avut nişte procentaje foarte slabe, se întâmplă să fie şi meciuri din acestea, de aceea victoria e cu atât mai preţioasă. Am făcut un meci extraordinar de prost la trei puncte“, a declarat Alexandru Olteanu. 

Jeremy Booth, liderul de care aveau nevoie

Acesta a subliniat rolul decisiv pe care l-a avut Jeremy Booth în obţinerea succesului. „Pe Jeremy de aceea l-am adus, ştiam ce poate să facă, îi ştiam calitatea. Nu se dezminte, iar a fost liderul de care aveam nevoie pe teren. În momentele-cheie, şi-a asumat responsabilitatea. Urmează meciuri grele pentru noi, nici nu vreau să mă gândesc ce va fi la Rapid în deplasare. Până atunci însă, mai e ceva timp şi sper să reglăm problemele din apărare şi să ne facem meciul puţin mai uşor la Bucureşti“, a spus Olteanu. Jeremy Booth a marcat cele mai multe puncte de la Athletic Constanţa în această partidă, 41 (17 în prelungiri), urmat de Vlad Mihai (15, dintre care 2 în prelungiri), Deconescu - 11 (1), Oprean - 9, Ursu - 5 (2), Trandafir - 5 (1) şi Liţă - 2.

Meci cu sufletul la gură 

„Constanţa respiră baschet! Am trăit încă un meci cu sufletul la gură! BC Athletic se impune în faţa celor de CS Rapid Bucureşti, o echipă motivată şi foarte experimentată, într-un meci nebun cu prelungiri. Sala Sporturilor a fost plină şi vă mulţumim! Constanţa a fost admirabilă din nou! Împreună suntem Made in Constanta!“, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a BC Athletic.

„Creştem ca echipă la fiecare meci!”

Şi echipa feminină de baschet Phoenix Constanţa a câştigat ultimul meci jucat în Divizia A, în deplasare cu Sepsi Sic II Sf. Gheorghe. Pregătite de Predrag Stanojcic şi Dan Constantinescu, echipa oaspete s-a impus cu 94-56 (27-15, 59-27, 76-37). „O deplasare lungă, un meci bun şi o victorie frumoasă în faţa formaţiei secunde a campioanei României. Creştem ca echipă la fiecare meci! Hai, Phoenix!“, s-au bucurat de victorie baschetbalistele.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii