Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschetbalista Alexandra Marcu, de la Phoenix Ştiinţa Constanţa, în pregătire cu lotul naţional în vederea Campionatului European

ro

06 Feb, 2019 00:00 1962 Marime text
O baschetbalistă de la Phoenix Ştiinţa Constanţa, Alexandra Marcu, se află în această perioadă la Gheorghieni, în pregătire cu lotul naţional Under-16 al României, în vederea participării la Campionatul European (Divizia B), care se va desfăşura în Bulgaria, la Sofia, între 15 şi 24 august a.c.
La această întrecere, formaţia tricoloră face parte din grupa A, alături de Slovenia, Serbia, Bosnia - Herţegovina, Islanda şi Muntenegru. Celelalte grupe sunt următoarele: B - Irlanda, Belarus, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Austria; C - Slovacia, Croatia, Norvegia, Israel, Elvetia, Kosovo; D - Luxemburg, Olanda, Bulgaria, Ucraina, Macedonia. Pe finalul anului trecut, Phoenix Ştiinţa a avut o jucătoare convocată şi la echipa de senioare a României. E vorba de Ecaterina Armanu, care a făcut parte din lotul tricolor la ultimele două jocuri din campania de calificare la Women's EuroBasket 2019, cu Franţa (pe 17 noiembrie) şi cu Finlanda (pe 21 noiembrie), disputate la Cluj, în sala „Horia Demian“.
 

Duel la Constanţa cu echipa de pe locul doi

 
În etapa a opta din Grupa Roşie a Ligii Naţionale (primul eşalon valoric al întrecerii), Phoenix Ştiinţa va juca la Constanţa, miercuri, 6 februarie, contra formaţiei CSM Satu Mare, aflată pe locul doi în clasament, cu 28 de puncte. Echipa de pe litoral ocupă poziţia a şaptea, cu 18 puncte. Meciul începe la ora 16.00. În etapa precedentă, formaţia de pe litoral a realizat prima victorie în Grupa Roşie (71-63 la Constanţa cu FCC ICIM CSB Arad), după ce pierduse celelalte cinci meciuri disputate. „Ca toate momentele bune, şi bucuria victoriei din weekend a trecut repede, dar cu foarte mare intensitate pentru noi. Asta în primul rând pentru că trebuie să ne întoarcem la treabă, adică în Sala Sporturilor, acolo unde vă aşteptăm şi pe voi miercuri, de la ora 16. Motivul, dacă nu îl ştiţi deja, îl reprezintă meciul cu ocupanta locului doi al clasamentului grupei roşii din faza a doua a Ligii Naţionale la baschet feminin, CSM Satu Mare“, este mesajul clubului constănţean.
 
Sursa foto: Facebook (Phoenix Ştiinţa Constanţa)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii