Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet în Liga 1. BC Athletic - CSO Voluntari, întâlnire importantă la Constanţa Andrei Talpeş - „Va fi un meci pe cinste“ (galerie foto)

ro

13 Apr, 2018 00:00 1315 Marime text
Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 16.00, meciul de baschet masculin BC Athletic Constanţa - CSO Voluntari, din turneul semifinal al Ligii 1. Este o întâlnire foarte importantă în lupta pentru calificarea la turneul final, la care îşi doresc să ajungă ambele adversare.
 
„Am ajuns la meciurile decisive. Confruntarea cu CSO Voluntari e prima din o suită de trei pe care trebuie să le câştigăm. Fiind primul, e cel mai important. În tur, am reuşit să câştigăm la Voluntari în prelungiri. Va fi o confruntare echilibrată. Prin prisma săptămânii bune de pregătire pe care am avut-o şi graţie dorinţei noastre victorie şi de a ajunge la turneul final, sperăm să câştigăm sâmbătă. În cazul unei victorii, vom fi cu un picior la turneul final, dar va însemna foarte mult şi în ce priveşte moralul pentru meciurile care urmează, cu Ştiinţa şi Brăila, pe care de asemenea vrem să le câştigăm. CSO Voluntari are ca obiectiv promovarea, a făcut transferuri bune. Sper să o anihilăm şi să câştigăm“, a punctat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic.
 

„Sper să reuşim să-i anihilăm“

 
Echipa constănţeană nu se confruntă cu probleme de efectiv, doar că doi dintre componenţii lotului, Miloş şi Bercea, sunt plecaţi cu echipa liceului lor la faza zonală a Campionatelor Naţionale. „Voluntari e o echipă care vrea să promoveze. A transferat bine, înregimentând şi un fundaş cu multe sezoane în Divizia A, Dani Popescu, care aduce un plus de experienţă şi valoare în lot. Sper să reuşim să-i anihilăm şi să ne apropiem victoria. Pentru calificarea la turneul final, depindem însă şi de alte meciuri. Important e să câştigăm noi şi să sperăm că jocul rezultatelor ne va fi favorabil. Dacă vom juca ce am pregătit, nu cred că vor fi probleme“, a mai spus Alexandru Olteanu.
 

Conştienţi de importanţa partidei

 
Baschetbalistul Jeremy Booth şi colegii săi speră ca avantajul propriului public să se arate decisiv în obţinerea victoriei, sâmbătă, de către BC Athletic. „Ştim cât de importantă e confruntarea cu CSO Voluntari. Ne-am pregătit bine şi, cum jucăm acasă, având sprijinul publicului, sperăm la victorie. Suntem concentraţi, avem o şansă bună de a prinde turneul final. Sunt pentru a doua oară la Constanţa şi mă simt bine. Înţeleg mai bine acum România. Antrenorii şi colegii cred în mine, ceea ce îmi dă încredere la meciuri. Prima dată am stat în Mamaia, acum locuiesc în Constanţa. E o experienţă nouă“, a arătat Jeremy Booth.
 

„Sunt mândru că am ajuns până aici“

 
„Este un meci foarte important pentru noi. Avem 50 - 50 şanse de a ne califica la turneul final. Ce va depinde de noi vom face. Dacă ne vom păstra atitudinea, ambiţia şi agresivitatea din ultimele meciuri, cu siguranţă vom reuşi această performanţă. Chiar şi dacă nu va fi aşa, tot vom fi cu capul sus. A fost un sezon nebun, cu multe surprize şi multe meciuri decise în over-time. Am ajuns în situaţia în care nu mai depindem 100% de noi. Eu cred însă că, dacă vom câştiga cele trei meciuri, vom fi cu siguranţă la turneul final. În cazul în care vom pierde unul dintre aceste trei partide, contează şi ce fac celelalte echipe. Când mă uit în spate, eu sunt mândru că BC Athletic a ajuns până aici. Tot ce se întâmplă acum e un bonus pentru noi. Echipa a făcut o treabă formidabilă. Sala e plină, sunt multe lucruri pozitive. Sâmbătă, unul dintre factorii care ne va ajuta să obţinem victoria vor fi fanii, fără de care nu am fi ajuns până aici“, a arătat Andrei Talpeş, managerul BC Athletic.
 

Toate ingredientele pentru un nou meci tare

 
Acesta este sigur că şi sâmbătă va ieşi un meci tare între echipa constănţeană şi CSO Voluntari. „Oaspeţii vor veni foarte montaţi la Constanţa, aşa cum au fost şi în tur. I-am condus la diferenţă foarte mare atunci şi au revenit. Au un staff tehnic cu experienţă, situaţie financiară bună, s-au întărit faţă de tur şi îşi doresc să promoveze. Sunt toate ingredientele să fie un meci foarte tare sâmbătă. Dar şi ai noştri sunt motivaţi. Cu siguranţă, va fi un meci pe cinste“, a mai spus Andrei Talpeş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii