Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Axiopolis și FC Farul Constanța se întâlnesc la Cernavodă în Cupa României

ro

21 Oct, 2020 00:00 3758 Marime text
  • FC Farul ocupă locul 11 în Liga a 2-a, în timp ce Axiopolis e a doua în seria a treia a Ligii a 3-a.
  • ”Marinarii” vin după o înfrângere pe teren propriu în campionat, în tinp ce echipa gazdă a câștigat în deplasare în meciul precedent.
  • Pentru FC Farul, partida de mâine reprezintă debutul în acest sezon al Cupei României.
 

Stadionul ”Trust” din Cernavodă găzduiește miercuri, 21 octombrie, întâlnirea dintre Axiopolis Cernavodă (Liga a 3-a) și FC Farul Constanța (Liga a 2-a), contând pentru etapa a patra a Cupei României, ediția 2020/2021.

Partida începe la ora 14.30 și, ținând cont de contextul epidemiologic actual, se va desfășura fără spectatori, ca de altfel toate întâlnirile sportive din România din perioada de față. Pentru FC Farul este meciul de debut în acest sezon al Cupei României, în timp ce Axiopolis a învins în turul trei Agricola Borcea cu 6-3, iar în precedentele două etape ale competiției a trecut la masa verde, cu 3-0, de Victoria Cumpăna (turul 2), respectiv CS Medgidia (turul 1).

 

Axiopolis, cea mai bună ofensivă din serie

În campionat, echipa constănțeană se află pe locul 11, venind după o înfrângere pe teren propriu (0-2 cu Turris-Oltul Turnu Măgurele), în timp ce echipa din Cernavodă ocupă locul doi în seria a treia a Ligii a 3-a, având un moral bun după ce, în runda trecută, a câștigat în deplasare, 1-0 (Cheia 32) cu CS Oltenița, deși i-au lipsit șapte jucători, din pricina accidentărilor. În urma eșecului cu Turris-Oltul, Farul a căzut iar în ierarhie, ajungând de pe locul opt pe 11, având, e adevărat, un meci în minus. În șapte partide, echipa de pe litoral are trei victorii, un egal și trei înfrângeri, zece puncte și golaveraj 9-9. Cu 13 puncte acumulate până acum (la cinci lungimi în spatele liderului cu punctaj maxim CS Afumați), Axiopolis (antrenor, Tibriu Bălan) e pe doi în clasament, având patru victorii, un egal și o înfrângere, golaveraj 20-12 (cea mai bună ofensivă din serie).

 

Dacă nu faci puncte, rămâi jos”

Chiar dacă ”marinarii” sunt la mijlocul ierarhiei, bătălia pentru ocuparea unui loc de play-off (primele șase) continuă să fie echilibrată. “Lucrurile nu sunt clare, dar, dacă nu faci puncte, rămâi jos. Noi avem această oscilație care mă pune pe gânduri. Din păcate, avem și jucători foarte puțini. La meciul cu Turris-Oltul, Ursu și Greu, chiar dacă au fost pe foaie, aveau probleme medicale și nu puteam să-i folosesc. Soluții nu am foarte multe, urmează și un meci de Cupă, avem și intermediara cu Pandurii, după meciul de la Chiajna. Să vedem câți jucători apți o să am și cum putem să ne organizăm ca să obținem maximum”, a menționat Ianis Zicu.

 

Meci special pentru faristul Iulian Carabela

“Din punctul meu de vedere, obiectivul este să mergem mai departe, dar nu o să pot să aliniez cea mai bună echipă, pe care o gândesc eu ca antrenor. O să fiu nevoit să folosesc jucători care au jucat mai puțin, jucători tineri. Să sperăm că vom reuși să trecem cu bine peste această partidă, să câștigăm, să fim sănătoși, astfel încât la meciul cu Chiajna, de sâmbătă, să fim pregătiți cu toții pentru a obține trei puncte”, a spus Ianis Zicu.

Cele două echipe s-au întâlnit în această vară, într-un meci amical disputat la Constanța și încheiat la egalitate, scor 1-1.
Fundașul stânga farist Iulian Carabela va avea parte de un meci special, urmând să evolueze miercuri în orașul natal, împotriva echipei unde a început să practice fotbalul.

“Un meci destul de greu. Chiar dacă este o echipă din Liga a 3-a, au jucători foarte buni. Nu poți compara meciurile amicale cu cele oficiale. Pentru mine este un meci special, pe terenul unde am debutat în fotbal, în Liga a 4-a. Obiectivul este să mergem mai departe în Cupa României”, a punctat Iulian Carabela.

 

Concordia Chiajna și Înainte Modelu, următorii adversari

După meciul din Cupa României, pentru Farul urmează, sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 11.30, partida din etapa a noua a Ligii a 2-a, de pe terenul Concordiei Chiajna. Apoi, miercuri, 28 octombrie, este programată, de la ora 15.00, confruntarea de campionat, tot din deplasare, cu Pandurii Lignitul Tg. Jiu, restanță din runda a șaptea. De cealaltă parte, după partida cu Farul, pentru Axiopolis urmează, în weekend, partida de campionat, de pe teren propriu, din etapa a șaptea, cu Înainte Modelu (locul 3, cu 12 puncte).

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul Constanța)


Citește și:

FC Farul Constanța, pe locul 11 Ianis Zicu - ”Noi avem această oscilație care mă pune pe gânduri”

Axiopolis Cernavodă, victorie în deplasare și locul doi în clasamentul Ligii a 3-a
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii