Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Axiopolis Cernavodă, campioană în Liga a IV-a Vasile Enache - „Suntem decişi să promovăm în Liga a III-a”

ro

19 May, 2016 00:00 5141 Marime text


Echipa de fotbal Axiopolis Cernavodă a devenit campioană în întrecerea de seniori a Ligii a IV-a a judeţului Constanţa şi din punct de vedere matematic
 
În urma victoriei, 6-0, de pe teren propriu, cu CS Eforie (restanţă din etapa a 27-a), Axiopolis a acumulat 78 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă până la final de echipa de pe poziţia secundă, CS Agigea. Pentru a-şi asigura titlul, Axiopolis mai avea nevoie de trei puncte, pe care le-a obţinut cu CS Eforie.
 
Scorul de 6-0 a fost stabilit încă de la pauză, gazdele deschizând scorul în minutul 2, iar ultimul gol fiind marcat în minutul 41. Au înscris Moise (de trei ori), Husein, Regep şi Fotescu. Echipa de start a fost: Celnicu - Rusu, Zaharia, Lefterică, C. Hristu - Enache, Andreescu (cpt.) - Regep, Husein, Fotescu - Moise. După pauză, au jucat şi Metcher, M. Hristu, Dumitrescu şi Ivan.

Au sărit de 100 de goluri

„Am făcut o primă repriză foarte bună. În partea secundă însă, au intervenit relaxarea, automulţumirea şi o oarecare stare de superficialitate, astfel că nu am mai avut acelaşi ritm, în condiţiile în care am făcut şi patru schimbări“, a declarat antrenorul principal al echipei Axiopolis, Vasile Enache, care e ajutat pe banca tehnică de Vasile Gheorghe (antrenor secund) şi Dobrin Chirilă (antrenor cu portarii). Prin cele şase goluri pe care i le-a marcat formaţiei CS Eforie, Axiopolis a sărit de 100 de goluri marcate până acum în campionat. Cu 105 reuşite în 30 de meciuri, Cernavodă are cel mai bun atac din Liga a IV-a şi o medie de 3,5 goluri pe partidă.

Sezon bun

 

„Am avut un sezon bun, cu două accidente neaşteptate, înfrângerile cu Victoria Mihai Viteazu (0-2 acasă, în etapa a 5-a) şi Viitorul Fântânele (1-3 în deplasare, în runda a 30-a), dar în fotbal este posibil orice. Nu putem fi o echipă invincibilă, precum FC Viitorul II în sezonul trecut. Poate uneori am simţit lipsa unui adversar care să ţină mai aproape de noi şi să ne oblige să fim determinaţi în permanenţă. Din această cauză, au fost şi perioade în care a existat această stare de automulţumire, gândind că nimeni nu ne poate ajunge. La meciurile considerate mai grele, ne-am mobilizat, pe altele le-am tratat mai uşor, dar, în principiu, am fost o echipă bună. Am efectuat câte trei antrenamente pe săptămână, dar nu toţi jucătorii au putut veni mereu, pentru că avem în echipă şi studenţi, şi angajaţi“, a declarat Vasile Enache.

Pregătesc barajul

În calitate de campioană a Ligii a IV-a constănţene, Axiopolis Cernavodă va susţine în continuare baraj de promovare în Liga a III-a, contra campioanei unui judeţ învecinat, întâlnirea jucându-se tur - retur, pe 18 şi 25 iunie.

„Suntem decişi să promovăm şi sper să găsim starea necesară pentru a trece cu bine peste cele două meciuri. Vrem ca în cele patru partide pe care le mai avem de jucat în Liga a IV-a, să mai îmbunătăţim ce se mai poate în exprimarea echipei, din toate punctele de vedere, atât tehnico-tactic, cât şi fizic, astfel încât la baraj să ne prezentăm cât mai bine şi să avem câştig de cauză. De obicei, barajul le schimbă ambelor adversare determinarea şi motivarea. Sigur, cele care nu au ce pierde pot juca mai lejer, neapăsate de presiune. Ne-am mai întâlnit cu echipe de nivelul nostru din judeţe învecinate şi am rămas cu impresia că suntem peste ele. În iarnă, am susţinut meciuri amicale cu echipele din Feteşti (judeţul Ialomiţa) şi Borcea (judeţul Călăraşi) şi am fost superiori“, a punctat Vasile Enache.


Avântul Comana, succes la scor în Cupa României

Echipei Axiopolis Cernavodă i-a revenit şi întâlnirea de juniori cu CS Eforie, scorul de 3-0 fiind dat însă de neprezentarea oaspeţilor. În aceeaşi zi cu întâlnirea de la Cernavodă, s-a mai jucat o partidă restantă din etapa a 27-a, Victoria Mihai Viteazu - CSO Ovidiu (1-0 la seniori, 4-0 la juniori). De asemenea, în fotbalul judeţean au fost programate şi partide din Cupa României, primele meciuri fiind Voinţa Valu lui Traian - Avântul Comana 1-5, Victoria Cumpăna - Sparta Techirghiol 3-4 şi Ştiinţa Poarta Albă - CFR Constanţa 3-2.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii