Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile locale și orașul, chemate să salveze Farul „Constanța nu are doar pensionari și suporteri de handbal și volei. Are și suporteri de fotbal”

ro

20 Aug, 2013 00:19 2034 Marime text
Suporterii Farului au organizat ieri o conferință de presă prin care au cerut sprijinul orașului și al autorităților locale pentru salvarea clubului. „Am intrat în greva foamei pentru Farul, am donat sânge și am strâns bani, peste 6.000 de lei. Exemplul nostru trebuie să fie urmat de autorități și de întregul oraș. Pe 6 septembrie trebuie plătită la insolvență suma de 430.000 de lei, altfel clubul va intra în faliment. OK, Farul are patron, Giani Nedelcu, însă, dacă el nu mai are bani, ce facem, lăsăm Farul să moară? Banii care vor fi donați nu intră în buzunarul lui Nedelcu, ci merg exclusiv la insolvență”, a spus Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănțean. „Nu sunt 100% convins că până pe 6 septembrie se va strânge această sumă, dar nu putem sta cu mâinile în sân, fără să facem nimic. Am încredere că Farul încă e o echipă iubită. pe stadion nu vin numai patronii, ci și oamenii simpli. Haideți să punem mână de la mână să salvăm clubul! Unde sunt cei 7.000 de constănțeni care au făcut deplasarea la finala de Cupă Farul - Dinamo? ne întreabă lumea pe stradă ce facem cu Farul, dar ei ce Fac?”, a spus și Alexandru Oprea. Fanii vor amplasa în Mamaia și în mall-urile din oraș urne pentru depuneri de bani și fac apel la muncitorii din marile societăți constănțene să se mobilizeze și să dea bani pentru ajutorarea clubului. Suporterii au făcut public și contul în care pot fi depuși banii, cu mențiunea „pentru insolvență”: RO52BTRL01401205215749XX.

„Oare tu chiar ai vrut să iei Farul?”

„Am fost în greva foamei, din intenția de a sensibiliza orașul, care pare adormit și pe care îl interesează mai mult Steaua, Dinamo, Rapid și mai puțin Farul. Echipele de volei și de handbal sunt campioane, dar, pentru noi, chiar dacă mergem la sală, cel mai important lucru în viață este Farul. Dacă eram dispus să-mi dau viața pentru Farul, fiind oprit din acest gest extrem doar de cei din galerie, nu înseamnă că, dacă s-a terminat greva foamei, mă voi opri din acțiunea pe care am început-o pentru a salva Farul. Toți cei din galerie am inițiat un proiect, Nouă ne pasă de Farul, este și o pagină de Facebook cu acst nume, în care demonstrăm cu chitanțe câți bani se depun în fiecare zi, ce acțiuni urmează ori pe cine încercăm să mai sensibilizăm. Vrem să aducem la cunoștința autorităților locale că un oraș precum Constanța nu are doar pensionari și suporteri de handbal și de volei, ci și de fotbal. În momentul când a venit votul, le-am arătat că i-am susținut. Acum îi rugăm să vină lângă noi. Știm, nu au posibilitatea să susțină în totalitate și nu le cerem asta, pentru că ar avea probleme cu legea. Sunt însă alte mijloace. Știm că pot prin firmele care sunt apropiate Primăriei să aducă oameni lângă club. Ar putea, totodată, prin anumite firme, să ofere hrană la club. Consiliul Județean este, fără exagerare, un mastodont. Dacă ar fi preluat 51% din dreptul de vot în Adunarea Generală, suma pe care ar fi trebuit să o investească era una mare. Dar acum pot lua 6 - 8 - 10% și să bage banii conform cu acțiunile pe care le au. Când vii și spui că vrei să preiei Farul, iar apoi nu mai faci nimic, bagi suporterii în ceață și toată lumea se gândește dacă tu chiar au vrut să-l iei? Chiar așa a fost? După părerea mea, principalul vinovat, la nivel de orgolii, este fostul patron al Farului, Gheorghe Bosînceanu, dar vina nu-i numai a lui. Trebuie lăsate deoparte ambițiile. Trebuie ca printr-un efort comun să salvăm Farul. Eu nu mi-am pus viața în pericol pentru Giani Nedelcu sau pentru Bosînceanu, ci pentru Farul. ne interesează emblema clubului, nu cine-i patron”, a declarat Sorin Mihăilescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii