Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aur şi argint pentru gimnastica românească la Europene. Pe podium a urcat şi Constanţa

ro

18 Dec, 2020 20:18 3127 Marime text
 
  • Campionatul European de gimnastică se dispută la Mersin, în Turcia.
 
Medalii pentru gimnastica feminină românească, astăzi, la Campionatul European de la Mersin (Turcia).
 
În componenţa Ana Bărbosu, Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda şi Ana Turcu, echipa tricoloră de junioare a cucerit medalia de aur, cu un total de 156.463 de puncte, devansând pe podium Ucraina şi Ungaria.

De asemena, la individual compus medalia de aur i-a revenit Anei Bărbosu (54.599 puncte), iar cea de argint Marei Ceplinshi (50.499p).
 

Gimnastica românească regăsește calea către aur la Mersin, iar imnul național al României răsună din nou într-o competiție de mare anvergură.

Junioarele noastre câștigă medalia de aur pe echipe, iar la individual compus avem o frumoasă dublă aur - argint prin Ana Maria Bărbosu și Mara Ceplinschi.

Felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestor frumoase performanțe!, este mesajul Federaţiei Române de Gimnastică.

 
Ana Bărbosu s-a calificat în toate finalele pe aparate, Mara Ceplinschi va evolua în finalele de la sărituri şi sol, Iulia Trestianu s-a calificat în finala de la paralele, iar Andreea Preda va evolua în finala de la bârnă.  

Senioarele tricolore (Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță și Daniela Trică) evoluează, sâmbătă, 19 decembrie, în concursul pe echipe (unde au acces de pe pe primul loc al calificărilor), iar duminică în finalele pe aparate.

Larisa Iordache va fi la start în toate cele patru aparate, Ioana Stănciulescu va evolua la sărituri, Silvia Sfiringu la bârnă, iar Antonia Duţă la sol.

Dintre gimnastele tricolore care participă la Europene patru sunt constănţence: Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu (CS Farul) / Mara Ceplinschi (CS Farul) și Andreea Preda (CSS1 Constanța),  

De asemenea, din corpul tehnic fac parte și doi antrenori de pe litoral, Nicolae Forminte (CS Farul) și Cătălin Meran (CSS1), alături de antrenori - Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu, Gina Gogean; staff medical - Răzvan Marcu și Constantin Avramescu; arbitre - Adela Popa și Daniela Trandafir.

Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Stănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).

Mara Ceplinschi este pregătită la club de Carmen Traicu și Dana Sofronie, iar în ce o privește pe Andreea Preda, antrenorii de la club sunt Petruța Marcu și Cătălin Meran.

În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini cu medaliatele de la Mersin.      

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Gimnastică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii