Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:29 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au cucerit prima medalie a anului Tomitanii Constanţa, pe podiumul naţional la rugby în zece (galerie foto)

ro

10 Apr, 2017 00:00 2662 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a cucerit ieri prima medalie naţională pe 2017, bronz în campionatul României de rugby în zece Under-19. 
 
Turneul final a avut loc la Suceava, cu participarea a patru echipe, iar echipa Tomitanii (antrenor, Cristian Cojocaru) a înregistrat rezultatele: 7-0 cu LPS Suceava, 0-22 cu CSS2 Baia Mare şi 5-17 cu CSA Steaua Bucureşti. Lotul Tomitanilor a fost format din: Robert Băbănău, Adrian Ţală, Cristian Ştefan, Victor Galanton, Constantin Vintilă, Teodor Andrei, Claudiu Spiridon, Vlăduţ Irimia, Ion Cotiujanu, Bogdan Necoară, Florin Urdea, Gabriel Ciorbac, Ionuţ Vătafu şi Răzvan Bagâş.
 
„Ne bucură această medalie. Băieţii au evoluat mulţumitor la Suceava. Ne continuăm cursa pentru a cuceri şi alte medalii pentru Constanţa, iar primul prilej care ni se oferă este la finele acestei luni“, a declarat Cristian Cojocaru, referindu-se la întrecerea naţională de rugby în zece rezervată categoriei de vârstă de până în 17 ani, în care Tomitanii se află în fruntea clasamentului după primul turneu naţional (final).
 
Turneul naţional 2 se va desfăşura pe 30 aprilie, în organizarea CS Aurora Băicoi. După cele două turnee, punctajul se cumulează şi, pe baza acestuia, se vor acorda titlul de campioană şi celelalte două medalii.

Tot ieri, alte două echipe ale Tomitanilor au jucat în cuplaj la Constanţa, pe stadionul Mihai Naca, în meciuri oficiale. În campionatul Under-18 (zona Muntenia), gazdele au câştigat la scor, cu 79-0 (48-0), disputa cu Stejarul Buzău din etapa a opta, iar în Divizia A de seniori, tinerii constănţeni au cedat cu 18-22 (10-0) în întâlnirea cu RC Griviţa Bucureşti, care a fost derby-ul rundei a şasea.
 
În primul meci, Tomitanii au reuşit 13 eseuri, transformând şapte dintre ele. În partida din Divizia A, gazdele nu au putut folosi câţiva titulari, care au evoluat la turneul de la Suceava. Contra Griviţei, pentru Tomitanii au marcat Adrian Părăleşte, Enghin Sali (câte un eseu) şi Răzvan Lolea (o transformare şi două lovituri de pedeapsă). La partidele de la Constanţa show-ul a fost întregit de trupa de majorete a Tomitanilor, formată din eleve de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, pregătite de prof. Magda Martinescu.
 
Sursa foto: Facebook (Cristian Cojocaru) şi ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii