Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. ​Au cedat în prelungiri! România a ratat calificarea în finala Euro 2019, deși a condus la pauză Germania, campioana continentală en-titre!

ro

27 Jun, 2019 21:00 2109 Marime text
Echipa națională de tineret a României a susținut astăzi istorica partidă de fotbal cu Germania, din semifinalele Campionatului European găzduit de Italia și San Marino.

Confruntarea dintre campioana continentală en-titre și tricolorii mici a fost găzduită, în Italia, de Bologna.

Prima repriză s-a încheiat cu România în avantaj, 2-1, grație unei noi evoluții fabuloase a românilor, care au revenit de la 0-1, după ce Amiri deschisese scorul în minutul 21! Dubla lui Pușcaș (26 - dintr-un penalty scos de Ianis Hagi și 44) a stabilit scorul pauzei, tricolorii ținând la respect Germania. Fără complexe în fața unei echipe așa de valoaroase și sfidând căldura sufocantă, tricolorii au dominat și și-au creat ocazii. La un moment dat, raportul posesiei era 64% - 36% în favoarea lor! 2-1 la pauză așadar, dar scorul putea fi și mai mare, senzaționalul Pușcaș mai având două ocazii importante (21 - bară, la faza penalty-ului și 90+4 - când portarul german a scos extraordinar mingea trimisă cu capul de vârful Naționalei).

Germania a reușit să egaleze însă rapid după pauză,  punctând Waldschmidt, în minutul 51, din penalty, iar apoi adversara României a continuat  să se arate periculoasă și a irosit câteva ocazii mari, pe fondul căderii fizice a tricolorilor.   

Totuși, de marcat nu se marca, iar meciul curgea spre un rezultat de egalitate după timpul regulamentar și astfel prelungiri. Însă, în minutul 90, Germania a înscris în urma unei lovituri libere, prin același Waldschmidt, 3-2. Scorul final, 4-2 în favoarea Germaniei, a fost stabilit în minutul 90+4, când a înscris Amiri, din lovitură liberă. Lovitura s-a acordat după un fault al lui Pașcanu, care a primit cartonașul roșu.   

România (selecționer, Mirel Rădoi) a jucat cu: I. Radu (cpt.) - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan - Cicâldău (69 A. Ciobanu), Băluță - Man, I. Hagi, A. Ivan (55 Fl. Coman) - Pușcaș (87 Ad. Petre).

FC Viitorul Constanța are patru jucători la turneul final (Ianis Hagi, Virgil Ghiță, Radu Boboc și Andrei Ciobanu). În lot se află însă alți șase jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi: Tudor Băluță, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău, Cristi Manea și Cătălin Căbuz. Convocat inițial, al cincilea jucător de la FC Viitorul, Denis Drăguș, a părăsit cantonamentul, ratând turneul final, din pricina unei accidentări, și fiind înlocuit cu Ricardo Grigore, de la Dinamo. 

După semifinală, mulți dintre tricolori au părăsit terenul plângând, însă, chiar și fără a juca finala, ei au realizat o mare performanță la acest European și sunt adevărați eroi.   

UPDATE:

Finala Campionatului European se va juca între Germania şi Spania, duminică, 30 iunie, la Udine, de la ora 21.45 (în direct la TVR1 şi TVR HD).

În semifinale, Spania a trecut de Franţa cu 4-1 (M. Roca 28, Oyarzabal 45+4 - din penalty, Olmo 48, Mayoral 67 / Mateta 14 - din penalty).

Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii