Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au avut numai victorii la turneul final Cine a stat în spatele titlului naţional al rugbyştilor de la Tomitanii (galerie foto)

ro

17 Jun, 2013 00:00 2671 Marime text
Performanţa deosebită a echipei constănţene Under-16 s-a născut din valoarea şi sacrificiul sportivilor, din măiestria băncii tehnice, dar şi din sprijinul deosebit pe care l-au primit de la numeroşi oameni pasionaţi şi sufletişti

Cea mai bună echipă română a sezonului 2012/2013 de la categoria de vârstă Under-16 a fost Tomitanii Constanţa. Rugbyştii antrenaţi de Cristian Cojocaru s-au încoronat la turneul final desfăşurat la Constanţa, unde şi-au surclasat adversarii. O muncă de un an, la care au contribuit multe persoane, a rodit în cel mai fericit mod cu putinţă.

Deşi este un club tânăr, înfiinţat în urmă cu doar trei ani, CS Tomitanii Constanţa are în vitrină două titluri naţionale juvenile! În sezonul 2011/2012 a triumfat în Campionatul Naţional Under-14, iar în această stagiune a cucerit titlul la Under-16. În plus, antrenorul Cristian Cojocaru a mai adus, anul trecut, alături de profesoara Adriana Ghimeş, o medalie de aur, în competiţia de rugby-tag a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, pe care a câştigat-o echipa Şcolii nr. 1 din Valu lui Traian. Cu puţine zile în urmă, numele Tomitanii a răsunat din nou cu putere în rugby-ul din România. Sportivii constănţeni au cucerit laurii la Under-16, iar Cristian Cojocaru spune că echipa nu ar fi reuşit fără sprijinul celor din spate, care nu au fost puţini. „În primul rând, îi mulţumim în mod deosebit lui Adrian Scrădeanu Istrate, proprietarul clubului şi susţinătorul nostru, care, de trei ani, se gândeşte numai la copii. În puştii Tomitanilor a avut încredere şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa, fostul internaţional Florian Constantin, care ne-a ajutat tot timpul. De un sprijin real am beneficiat şi din partea lui Dan Georgescu (fost rugbyst la Şcoala Sportivă nr. 2) şi a Elenei Frîncu (membru în Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby), fosta directoare a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa susţinând echipa atât înainte de turneul final, cât şi pe parcursul competiţiei. De asemenea, remarc implicarea a trei primari, Viorel Bălan (Nicolae Bălcescu), Valentin Saghiu (Murfatlar) şi Florin Mitroi (Valu lui Traian). Primul ne-a sprijinit cu banii de echipament pentru echipă şi de tricouri pentru galerie şi susţinători. Edilul-şef din Murfatlar îl ajută pe căpitanul formaţiei noastre, Dragoş Burlacu, cel care a fost desemnat cel mai tehnic rugbyst al turneului final. Primarul din Valu lui Traian sprijină rugby-ul local, care i-a adus comunei, pentru prima dată în istoria constănţeană a acestui sport, titlul de campioană la ONSS. În plus, şapte sportivi din echipa medaliată cu aur la Under-16 sunt din Valu lui Traian. Iată că tradiţia rugby-ului continuă în această localitate, care are rezultate excepţionale. Profesoara Adriana Ghimeş a îndreptat copiii din Valu lui Traian spre acest nobil sport”, a declarat Cristian Cojocaru.

Fanul numărul unu al echipei

Campionii Under-16 de la Tomitanii au beneficiat şi de sprijinul conducerii Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” (director, prof. Andrei Szemerjai). Nu în ultimul rând, Matei Rotaru, fiul fostului conducător al liceului, legendarul om de sport constănţean Nicolae Rotaru, l-a ajutat la pregătire, ca antrenor secund, pe Cristi Cojocaru. Matei Rotaru are 36 de ani şi a făcut şi el rugby, ca centru, fiind căpitanul echipei campioane naţionale a Şcolii Sportive nr. 2  Constanţa. Matei l-a avut coleg, printre alţii, şi pe fratele lui Cristi Cojocaru, Florin Claudiu Cojocaru, un fost rugbyst de linia a III-a, care era vice-căpitanul echipe conduse din teren de Matei Rotaru. Când vorbeşte de campania victorioasă de la Under-16, Cristi Cojocaru nu uită nici de ajutorul primit de la foştii mari rugbyşti ai Farului Sorin Trancă şi Cătălin Sasu. De asemenea, familia antrenorului l-a susţinut şi a dat dovadă de înţelegere. „Soţia mea, Monica, a sprijinit mult echipa, iar fiica noastră, Cristina, a fost fanul numărul unu al Tomitanilor. Nu a lipsit de la niciun meci (fie că s-a jucat acasă ori în deplasare) şi de la niciun antrenament”, a mai spus Cristi Cojocaru.

Participă la Naţionalele de mini-rugby

Astăzi şi mâine, 40 de copii de la grupele Under-10, Under-12 şi Under-14 ale clubului Tomitanii participă, la Bucureşti, la etapa întâi a Campionatului Naţional de mini-rugby. Deplasarea s-a făcut cu ajutorul lui Dan Georgescu, iar aseară, micii sportivi au asistat la partida România - Emerging Italy, de la IRB Nations Cup 2013, care s-a jucat pe Stadionul Naţional „Arcul de Triumf”.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii