Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atleţi dobrogeni, pe podium la Campionatul Naţional de juniori 2. Încă o competiţie cu medalie de aur!

ro

19 Jul, 2021 00:00 3354 Marime text

 
  • Tiberiu Rusu, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, a obţinut bronzul la 400 m garduri.
  • Reprezentant al CSS Tulcea, Valentin Ispas a devenit campion al României la aruncarea suliţei.
  • La 110 m garduri, Leonard Durău (CSS1 Constanţa) şi-a îmbunătăţit recordul personal. 
 
Etapa finală a Campionatului Naţional de atletism rezervat juniorilor 2 (categoria de vârstă Under-18), care s-a desfăşurat la Piteşti, a adus în prim plan şi sportivi dobrogeni, de la cluburi din Constanţa şi Tulcea.
 
La o săptămână după ce obţinuseră rezultate frumoase la Naţionalele de juniori 3 (Under-16), reprezentanţii Dobrogei au urcat pe podium şi la categoria superioară, juniorii 2. Campion naţional la 300 m garduri la întrecerea anterioară, Tiberiu Rusu (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa; antrenor, Cătălin Ganera) a obţinut medalie şi acum, bronz la 400 m garduri, cu 59,54 s. Tiberiu Rusu a fost urmat în clasamentul acestei probe de alţi doi sportivi de la LPS, Denis Iftodi (antrenor, Cătălin Ganera) - locul 4 (60,03 s) şi Andrei Barbaros (antrenoare, Carmen Botea) - locul 5 (60,32 s), în timp ce Alexandru Ionescu, şi el de la LPS, a fost al nouălea. La triplusalt, Tudor Ghiţă (LPS) s-a clasat şi el aproape de medalii, pe locul cinci la triplusalt, cu 12,86 m. „LPS Constanța a scos la întrecere cinci atleți minunați,  dornici de performanță! Felicitări băieților,  succes în pregătire!“, a punctat Carmen Botea.

 
Leonard Durău, nou record personal

 
De la CSS1 Constanţa (antrenori, Coculeana şi Ioan Oltean), Leonard Durău (care e junior 3) a obţinut poziţia a cincea la 110 m garduri (15,81 s - nou record personal) şi locul şapte la lungime, cu 5,91 m. La juniori 3, Leonard, fiu al fostului mare handbalist Cornel Durău, urcase de două ori pe podium, cucerind medalia de aur (şi devenind astfel campion naţional) la triplusalt, cu 12,97 m, iar la săritura în înălţime obţinând bronzul. Nerefăcută complet după o accidentare, Roxana Constantin (şi ea de la CSS1) a fost la Piteşti a patra la 400 m (cu 58,47 s) şi a zecea la 200 m.      
 
 
Performanţă superioară la juniori 2

 
Campion al României în proba de aruncare a suliţei la Naţionalele de juniori 3, Valentin Ispas, de la CSS Tulcea (antrenor, Gheorghe Ciulei), a repetat performanţa şi la juniori 2, unde a fost cel mai bun din concurs, cu 60,45 m. La competiţia de la Piteşti, Valentin Ispas s-a clasat şi pe locul şase la greutate, cu 13,43 m. La concursul precedent, atletul tulcean devenise campion național cu 58,35 m, el fiind medaliat atunci şi la aruncarea greutății, la care a obținut bronzul (cu 15,00 m). La aruncarea suliţei, la întrecerea de juniori 2, CSS Tulcea l-a avut în clasament, pe locul nouă, şi pe Narcis Pipirigeanu.  
 
Sursa foto: Carmen Botea, Savinela Ciulei     
    
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.     
   
Citeşte şi:
 
Fiul fostului mare handbalist Cornel Durău
Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanţa, un nou titlu de campion naţional (galerie foto)

  
Valentin Ispas, de la CSS Tulcea, dublu medaliat la Naționalele de atletism. Aur și bronz!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii