Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atleta Ioana Manoliu, de la CS Farul Constanţa, aproape de finala de opt la Campionatul Balcanic

ro

23 Feb, 2021 00:00 4142 Marime text
  • Ioana Manoliu a concurat în proba de triplusalt şi s-a clasat pe locul nouă, cu 12,66 m.
 

Atleta Ioana Manoliu, de la CS Farul Constanţa (antrenoare, Carmen Botea), a fost unica reprezentantă a municipiului de la malul mării la Campionatul Balcanic în sală pentru seniori, care s-a disputat în Turcia, la Istanbul.

În vârstă de 21 de ani şi în ultimul an la tineret, categorie de vârstă inferioară senioratului, Ioana a concurat în proba de triplusalt, la care îşi fixase două obiective: să prindă finala de opt şi să-şi depăşească recordul personal la aceată probă, care e de 13,16 m şi cu care tânăra sportivă şi-a îndeplinit baremul de participare la Campionatul European de tineret. Atleta de la CS Farul s-a clasat în final pe poziţia a noua (prima sub linie), cu 12,66 m (cu opt centimetri mai puţin decât ultima concurentă care a prins finala de opt). Astfel că sportiva constănţeană nu şi-a atins ţelurile personale pentru această întrecere, însă evoluţia ei şi gradul de pregătire sunt dătătoare de speranţe pentru competiţiile viitoare.

„La Balcaniadă, Ioana a avut o dorinţă mare de a-şi realiza obiectivele, însă nu a reuşit. E greu, oricum, să gestionezi o competiţie cu adversare mai mari ca vârstă şi mai experimentate. Însă important e că Ioana e acolo şi că s-a simţit foarte bine pe pistă, ceea ce ne arată că pregătirea pe care o facem e bună. Sunt convinsă că, în vară, la Campionatul European, va confirma”, a declarat Carmen Botea.

La Campionatul Balcanic au participat peste 200 de atleţi şi atlete din 18 țări, delegaţia României numărând 36 de sportivi (18 la masculin și 18 la feminin). Tricolorii au cucerit 12 medalii (două de aur, cinci de argint și cinci de bronz), iar în clasamentul general, pe națiuni, au ocupat poziția a patra, fiind devansaţi de Turcia (7-4-4), Ucraina (4-6-4) și Bulgaria (3-1-1).

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Atletism)


Citeşte şi:

Constanţa
Din dragoste pentru stetoscop şi medalii! Ioana Manoliu, campioană la atletism şi studentă la Medicină


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii