Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacantul Marius Jianu îi dedică golurile regretatei sale mame „Parcă joc de o viaţă la Farul“ (galerie foto)

ro

05 Mar, 2015 00:00 3772 Marime text
Transferat de FC Farul în iarnă, Marius Jianu a avut un debut de vis în tricoul „marinarilor“ într-un meci oficial, înscriind toate golurile constănţenilor în victoria cu 3-1 de pe terenul lui ACS Berceni
 
Calităţile de golgheter ale lui Marius Jianu au ieşit în evidenţă atât în perioada de pregătire, cât şi în prima dispută oficială a Farului din 2015. Atacantul de 26 de ani a decis cu golurile sale două meciuri până acum, amicalul cu Delta Dobrogea Tulcea (2-1 pentru Farul) şi confruntarea de sâmbăta trecută cu ACS Berceni. În aceste partide, Marius Jianu a semnat toate cele cinci reuşite ale „marinarilor“!
 
Deşi a jucat în zece oameni timp de o oră, după eliminarea din minutul 33 a lui Daniel Ochia, Farul a reuşit o victorie impresionantă la Berceni, conducând cu 3-0 până în minutul 85. „După ce a luat Dan cartonaş roşu, ne-am mobilizat exemplar. Am alergat de două ori mai mult, iar omul în minus nu s-a cunoscut deloc. Nu ne ştiam adversarul, care şi-a schimbat din temelii echipa, după colaborarea cu Dinamo, dar important e că am câştigat. Acum trebuie să ne menţinem pe aceeaşi linie“, a spus Marius Jianu.

 În sezonul 2010/2011, a marcat de 12 ori pentru Săgeata


 Născut la Slatina, în judeţul Olt, pe 29 ianuarie 1989, atacantul de 1,79 m nu le era necunoscut suporterilor constănţeni, întrucât, în anii trecuţi, până a ajunge la Farul, jucase şi la două echipe din judeţ, la Săgeata (în două rânduri) şi la FC Viitorul. Sezonul 2010/2011, în care a evoluat la Năvodari, a fost unul deosebit pentru Marius, care a înscris 12 goluri în 31 de meciuri de campionat, Săgeata clasându-se pe locul trei în Liga a II-a. Doar ediţia 2006/2007 a eşalonului secund a fost mai bună, ca număr de goluri, pentru Jianu, care, ca jucător la Prefab Modelu pe atunci, puncta de 13 ori în 31 de partide jucate în Liga a II-a. Deşi e de puţin timp la Farul, Marius se simte ca acasă la Constanţa. „M-am acomodat fără probleme. Băieţii m-au primit foarte bine. Chiar vorbeam cu cineva despre faptul că parcă joc de o viaţă la Farul. Mă bucur că am debutat cu trei goluri într-un meci oficial şi că mi-am putut ajuta echipa“, a declarat Marius Jianu. La Liga a II-a, acesta mai are un singur hat-trick, într-o partidă câştigată tot în deplasare de echipa sa de atunci, Prefab Modelu. La Farul, Marius joacă cu numărul 18 pe tricou, pe care l-a avut la majoritatea echipelor sale anterioare.

 „Fanii Farului sunt dedicaţi trup şi suflet echipei“


Marius Jianu a fost extrem de fericit după victoria cu ACS Berceni, iar golurile marcate le-a dedicat celor apropiaţi. „Dedic aceste reuşite mamei mele, care nu se mai află printre noi, familiei şi tuturor prietenilor care mi-au fost aproape şi au continuat să creadă în mine şi când am traversat momente dificile. Mama mea, Gheorghiţa, s-a stins din viaţă acum trei ani, iar de atunci, toate golurile pe care le înscriu i le dedic în primul rând ei, sunt în memoria ei. De asemenea, la Berceni m-am bucurat şi de entuziasmul suporterilor noştri, pe care i-am făcut fericiţi. Fanii Farului sunt deosebiţi, dedicaţi trup şi suflet echipei. E o plăcere să joci având asemenea suport din tribună. Am rămas plăcut surprins de câte telefoane de felicitare am primit şi câte cereri de prietenie pe Facebook mi-au adresat suporterii“, a mai spus Marius Jianu. Moartea mamei i-a cernit acestuia sufletul, aducându-i o suferinţă enormă. În semn de respect şi preţuire faţă de cea care i-a dat viaţă, atacantul şi-a tatuat pe antebraţul drept chipul acesteia.  

 Nu va evolua cu FCM Dorohoi


La Berceni, Marius Jianu a primit un cartonaş galben, din pricina căruia e suspendat la meciul de sâmbătă, 7 martie, cu FCM Dorohoi, de la Constanţa. „Am încredere că vom obţine victoria. Le ţin pumnii colegilor mei. Va fi un meci greu, întrucât Dorohoi se apără foarte bine şi muşcă pe contra-atac, dar ne putem impune. Victoria de la Berceni nu ar mai avea aceeaşi valoare dacă nu ar fi dublată de încă un succes, sâmbătă“, a punctat Jianu.   

 A debutat în Liga a II-a la 17 ani


Atacantul Farului a început fotbalul în jurul vârstei de zece ani, la LPS Slatina. Cea mai mare parte a junioratului şi l-a efectuat însă la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, pentru care a jucat şi la Liga III-a. În eşalonul secund, a debutat la 17 ani, la Prefab Modelu. Ulterior, a jucat la Internaţional Curtea de Argeş, cu care a promovat în Liga I, divizie în care a disputat şi trei meciuri. Până să ajungă la Farul, a mai jucat, în afară de Săgeata şi de Viitorul, la Unirea Slobozia, ultima sa echipă înainte de a deveni „marinar“. Marius Jianu are un frate mai mare ca el cu un an, Ionuţ. Acesta a jucat şi el fotbal, până acum un sezon, atât la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, cât şi la Liga a III-a (la Vişina Nouă, Podari, Damila - cu care a promovat în eşalonul secund) şi la Liga a II-a (la Prefab Modelu, alături de Marius).

 Sursa foto: suporterul-constantean.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii