Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacantul George Ganea, de la FC Viitorul „Să joc în Bundesliga e un vis de-al meu“

ro

03 Jun, 2021 00:00 4050 Marime text
  • Naționala României pregătește în Spania evoluția de la Jocurile Olimpice, având în program și două amicale.
  • În lotul tricolor sunt patru jucători de la FC Viitorul.
  • Unul dintre aceștia, atacantul George Ganea, a vorbit despre planurile sale de viitor, dar a rememorat și anii copilăriei.
 
 
Echipa natională de fotbal Under-23 a României se află în această perioadă în Spania, la Marbella, unde, până pe 9 iunie, pregătește evoluția de la Jocurile Olimpice. Din lotul tricolor fac parte și patru jucători de FC Viitorul: Radu Boboc, Gabriel Buta (fundași), Andrei Ciobanu (mijlocaș) și George Ganea (atacant).
 
„Întrecerea de la Tokyo este un moment foarte bun pentru noi ca să ne facem văzuți. Turneul olimpic e foarte important, mai ales pentru țara noastră. Suntem bucuroși că, dacă vom fi convocați, putem participa la Tokyo. La FC Viitorul, eu nu am avut un sezon așa de bun, la fel și echipa. Nu am marcat atâtea goluri câte ar fi trebuit, dar sper să fiu luat în considerare pentru turneul olimpic. Dacă vom câștiga o medalie, o voi pune undeva în casă unde să o pot vedea în fiecare zi. Un eventual succes la Tokyo l-aș dedica părinților mei și iubitei mele. Suntem cam aceiași jucători de la Campionatul European, s-a păstrat nucleul U-21 de acolo. Ne simțim foarte bine la pregătirea din Spania, vremea e mai frumoasă decât în România“, a declarat George Ganea, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
 
În Spania, România va susține și două partide de verificare, pe 5 iunie cu Mexic și pe 8 iunie cu Australia. Ambele întâlniri vor fi transmise în direct de Prima TV, de la ora 21.00.  
 
 
Responsabilii cu atmosfera
 
Vârful de 22 de ani al Viitorului a dezvăluit că în lot este o atmosferă foarte bună, lucru de care sunt responsabili „Ricardo Grigore, George Câmpanu, pot să spun că și eu sunt acolo, dar și Andrei Ciobanu. Suntem toți la fel de glumeți, ne place să ne relaxăm înainte și după antrenamente și încercăm să păstrăm o atmosferă bună“.
     
 
„Am o grămadă de pozne“
 
Tânărul fotbalist, fiul fostului internațional Ionel Ganea, spune că muncește mult ca să își atingă obiectivele. „Ca să ajung unde sunt acum, am avut de făcut multe sacrificii, chiar dacă unii cred că am ajuns foarte ușor la acest nivel. Nu este așa. Am muncit din greu și poate că în unele momente am avut de tras mai mult decât alții. Poate și din cauza numelui sau din alte motive“, a punctat jucătorul. De 1 iunie, George a rememorat vremea copilăriei. „Cred că am o grămadă de pozne din acei ani. Când eram mai mic, spărgeam prin casă, iar, când am crescut, mă dădeam cu ATV-ul și cădeam cu el. Am destule. Pot să zic că i-am făcut o viață mai grea mamei“, râde George.
 
 
Urare din partea tatălui
 
De ziua sa, tatăl i-a urat să joace în Bundesliga, campionat al Germaniei în care a evoluat și Ionel Ganea. „E un vis de-al meu să joc în Bundesliga, unul dintre cele mai mari campionate ale Europei. Sper ca într-o bună zi să-mi pot îndeplini acest vis. Pentru asta muncesc, să ajung acolo sus“, a spus George.
 
 
Dublă la primul meci ca titular la FC Viitorul
 
George Ganea s-a născut la București și a făcut o parte din juniorat la Universitatea Cluj și Rapid București. Trecut pe la echipa de tineret a lui AS Roma, George a jucat până acum și la loturile naționale U-16, U-17, U18 și de tineret ale României. Ajuns la FC Viitorul în februarie 2019, tânărul atacant a marcat o dublă la meciul său de debut ca titular în campionat și a câștigat Cupa și Supercupa României în sezonul 2018/2019. A debutat în Liga 1 pe 1 aprilie 2019, în partida Sepsi Sf. Gheorghe - FC Viitorul 0-0.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Fotbal)
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
George Ganea și Alexandru Mățan, de la FC Viitorul, au înscris în meciul România - Malta
 
Fiul lui Ionel Ganea
Atacantul George Ganea, de la FC Viitorul, și-a serbat ziua de naștere

 
Start în forţă! După 5-0 cu Dinamo, FC Viitorul e lider în clasament
Hagi - „Ganea să-i mulţumească toată viaţa lui Ţucudean!” (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii