Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi pleacă la Tulcea Ion Barbu - „SSC Farul este favorită în barajul cu Pescăruşul Sarichioi“

ro

16 Jun, 2017 00:00 7765 Marime text
Campioana judeţului Constanţa la fotbal, SSC Farul, dispută sâmbătă, 17 iunie, meciul tur al barajului de promovare în Liga a 3-a, întâlnind în deplasare, de la ora 18.00, campioana judeţului Tulcea, Pescăruşul Sarichioi. 
 
Astăzi, SSC Farul va efectua un antrenament la Constanţa, de la ora 17.00, după care, la ora 18.30, va pleca la Tulcea, unde va intra într-un mini-cantonament la un hotel din oraş. Jocul cu Pescăruşul se va juca pe terenul din Sarichioi. SSC Farul are lotul complet, refăcându-se după accidentări atât Dan Ochia, cât şi Alin Mazilu. Singură absenţa e cea a lui Robert Neagoe, care nu va putea veni la turul barajului.
 
„Pescăruşul are jucători buni, unii au jucat la FC Farul sau la Delta Tulcea. Nu întâmplător a ieşit campioană. Dar eu cred că Farul e mai valoroasă, astfel că e favorită în această dublă. Trebuie să fim însă atenţi“, a declarat Ion Barbu, antrenor SSC Farul, alături de Gică Mina, director tehnic fiind Viorel Farcaş.
 

Meci neconcludent

 
Alături de alţi oameni de la SSC Farul, Ion Barbu a văzut pe viu Pescăruşul Sarichioi în finala campionatului tulcean, câştigată cu 6-2 contra echipei Delta Stars Tulcea. „Echipa tulceană nu a prea a pus probleme, în condiţiile în care a şi jucat în inferioritate numerică o parte din meci, astfel că nu mi-am putut face o idee clară. Am văzut şi terenul de la Sarichioi, care este îngust, cu multe părţi proaste, dar asta nu e o problemă, ambele echipe vor juca pe el. Îi aşteptăm pe suporteri să ne susţină în număr mare“, a mai spus Ion Barbu.
 

Tulcenii vor evolua fără presiune

 
Gică Mina este de părere că în dubla de baraj formaţia care va juca sub presiune va fi SSC Farul, însă constănţenii au capacitatea de a depăşi această situaţie şi de a promova în Liga a 3-a. „SSC Farul reprezintă un brand şi o tradiţie. Pescăruşul va evolua fără presiune. Pentru tulceni e ceva extraordinar şi că joacă acest baraj, cu noi. Nu e o problemă că avem presiune, jucătorii noştri au experienţă, unii au jucat şi la Liga 1 şi a 2-a. Trebuie să arătăm că suntem echipa mai bună şi să ne impunem jocul. Putem alinia cel mai bun 11. Sperăm ca după primul meci să luăm o opţiune serioasă la promovare. Vrem să ne bucurăm după cele două partide şi cred că aşa va fi“, a punctat Gică Mina.
 

Vor să marcheze şi în deplasare

 
Atacantul Alexandru Grigoraş spune că este foarte important ca SSC Farul să marcheze la Sarichioi. „Primul nostru obiectiv, câştigarea Ligii a 4-a, l-am îndeplinit. Urmează capitolul 2, barajul, care este esenţial pentru noi. Sperăm să fie încununarea unui sezon de excepţie al SSC Farul. Nu contează cine va marca la baraj, important e să câştige echipa. Vrem să dovedim că suntem o echipă ofensivă şi să punctăm şi în deplasare, făcându-ne viaţa mai uşoară“, a menţionat golgheterul farist.
 
„Lupta continuă! Împreună curăţăm stadionul «Farul»“
 
Pe pagina de Facebook a SSC Farul a fost postat un nou comunicat în legătură cu starea la zi a stadionului „Farul“, cel pe care echipa constănţeană vrea să dispute returul barajului.
„Lupta continuă! Împreună curăţăm stadionul «Farul»! În urma discuţiilor de astăzi (n.r. ieri) cu reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi ai Jandarmeriei, suntem în măsură să vă anunţăm următoarele:
1. Acordul de principiu pentru disputarea manşei retur a barajului de promovare în Liga a III-a pe Stadionul «Farul» a fost reconfirmat, iar termenul-limită pentru realizarea condiţiilor minime a fost extins până marţi, 20 iunie 2017. Sectoarele pe care ne dorim sa le deschidem sunt: Tribuna Oficială, Tribuna A (Strada Primăverii, de o parte şi de alta a Tribunei Oficiale), Tribuna B (Strada Ion Andreescu) şi Peluzei Sud (peluza cu tabela de marcaj).
2. Cerinţele impuse de către cele două instituţii vizează în special bunăstarea şi integritatea spectatorilor care vor participa la meci. Astfel, obligaţiile pe care ni le-am asumat sunt următoarele:
- continuarea curăţeniei în întregul stadion, cu prioritate pe sectoarele menţionate mai sus;
- eliberarea şi curăţarea căilor de acces şi de evacuare înspre/dinspre tribune;
- montarea pe poziţii a tuturor elementelor gardului care împrejmuieşte suprafaţa de joc.
Salutăm deschiderea şi profesionalismul cu care cele două instituţii au tratat solicitările noastre!
 
Astăzi (n.r. ieri) şi în fiecare zi până pe 20 iunie, vă aşteptăm la stadion pentru continuarea lucrărilor de curăţenie şi reabilitare a arenei! Vă putem pune la dispoziţie un număr destul de limitat de unelte şi, de aceea, facem un apel către toţi cei care doresc să ne ajute să vină echipaţi corespunzător: mănuşi de protecţie pentru riscuri mecanice, moto-coase, lopeţi, greble, furci etc.
Vă mulţumim anticipat şi vă aşteptăm la curăţenie!“, este textul comunicatului.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii