Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi e ziua de naştere a fostului mare rugbyst Eseul de poveste al lui Cătălin Sasu reuşit în Noua Zeelandă (video)

ro

24 Jan, 2015 00:00 9749 Marime text


Astăzi este ziua de naştere a fostului mare rugbyst constănţean Cătălin Sasu, care împlineşte 47 de ani. Acesta a jucat aripă, evoluând, cu mult succes la Farul Constanţa (timp de zece ani), dar şi la echipa naţională a României. 

Sasu a început rugby-ul la Şcoala Sportivă numărul 2 Constanţa, lucrând cu Petre Motrescu, iar apoi cu Petre Ianusevici. Pe timpul armatei, Cătălin Sasu a fost jucător la Steaua Bucureşti, cu care a cucerit un titlu de campion naţional la juniori. La finele stagiului militar, a jucat un retur de campionat la TCInd. Constanţa, iar din 1988 şi până în 1998 a evoluat la Farul, echipă sub culorile căreia a ieşit de două ori campion naţional, în sezoanele 1994/1995 şi 1996/1997. Cu „marinarii“ a evoluat şi în întrecerea continentală „Heineken Cup“.



La echipa naţională a debutat în anul 1989, participând la Campionatul Mondial din 1991 (Franţa şi Anglia, tricolorii au jucat în Franţa) şi la cel de rugby în 7 din 1993 (Scoţia, Edinburgh).

Cătălin Sasu a rămas cu amintiri de neuitat şi dintr-o altă deplasare a României, un turneu efectuat în Noua Zeelandă, în anul 1991. Într-un meci amical, cel cu Hawkes Bay, Cătălin Sasu a marcat un eseu foarte frumos, după o cursă debordantă, în care şi-a pus în valoare viteza şi calităţile tehnice. Frumuseţea eseului a făcut ca acesta să fie inclus în top 10 (pe locul doi) al celor mai frumoase încercări ale anului. „Nu pot spune că acest eseu a fost cel mai important din cariera mea. Pentru mine, toate au avut o valoare egală. Însă, ca tehnică de aripă, într-adevăr, e cea mai reprezentativă încercare a mea“, arată Cătălin Sasu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii