Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ascensiunea continuă! Ionuț Băluță l-a învins pe David Oliver Joyce și a cucerit titlul european WBO

ro

01 Oct, 2020 00:00 4977 Marime text
  • Meciul Ionuț Băluță - David Oliver Joyce s-a disputat la Londra.
  • Pugilistul constănțean s-a impus prin KO în repriza a treia.
  • Această întâlnire a fost considerată meciul anului în boxul românesc.

Boxerul din Năvodari Ionuț Băluță continuă să uimească peste hotare, în ringul profesionist. O nouă victorie de senzație a lui ”Il Capo”, în ceea ce a fost considerat meciul anului în boxul românesc, i-a adus lui Ionuț centura europeană WBO la categoria supercocoș!

Plecat acum cinci ani din țară, în Spania, decis să-și facă un nume în boxul profesionist, puglistul constănțean a reușit, prin muncă și sacrificii, să ajungă sus. În ultima partidă pe care a susținut-o, l-a întâlnit, la Londra, în celebra sală York Hall, pe favoritul local, irlandezul David Oliver Joyce, un boxer titrat, de care năvodăreanul a dispus însă prin KO în repriza a treia! Numărul 20 mondial la categoria superbantam, irlandezul a participat la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, s-a impus de trei ori la Campionatul European, iar printre învinșii săi de la amatori se numără și Carl Frampton. Toate acestea au pălit însă în fața lui Ionuț Băluță, care a câștigat de o manieră impresionantă, confirmând că este un boxer în plină ascensiune la profesioniști.


”Mai am foarte multe de demonstrat în boxul profesionist”

”Am avut încredere în mine de la început. Rezultatul muncii mele s-a văzut în ring. De la meci la meci evoluez mai bine şi mai am foarte multe de demonstrat în boxul profesionist. Mulțumesc lui Dumnezeu şi tuturor celor care aţi crezut în mine!”, a declarat Ionuț Băluță.
 

I-a administrat a doua înfrângere lui TJ Doheny

În luna martie a acestui an, acesta realiza o altă victorie de senzație, învingându-l la Dubai, la categoria 56 kg, pe un alt irlandez, TJ Doheny (numărul 6 mondial și fost fost campion mondial IBF). Doheny era un pugilist care, până la disputa cu „Il Capo“, avea 22 de victorii (16 prin KO) şi un singur eşec. Doheny s-a stabilit în urmă cu peste zece ani în Australia și este situat foarte bine în clasamentele profesioniste, ocupând locul 6 mondial în ierarhia boxrec, 2 la WBC, 4 la IBF şi 7 la WBO. Băluţă i-a administrat însă a doua înfrângere, după o victorie la puncte (78-74, 78-74, 77-74), decizie unanimă, la capătul a opt reprize!

Imaginile au fost preluate de pe contul de Facebook al lui Ionuț Băluță.


Citește și:

Spania. Ionuț Băluță, tot mai sus în boxul profesionist „Sunt foarte motivat, pentru a urca pe cele mai înalte trepte“ (video)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii