Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are 120 de kilograme şi este campion european de Kung-Fu Un absolvent de Teologie l-a provocat la luptă pe vestitul Tolea Ciumac (galerie foto + video)

ro

04 Mar, 2013 22:22 10368 Marime text
Senzaţie! Gala K1 de la Constanţa „Noaptea Campionilor” va avea un main-event care va face toţi banii

Pe 17 martie, cei mai tari luptători din Constanţa se vor înfrunta într-o gală de kick-boxing, după reguli K1, pentru titlul naţional la Total Contact, categoriile 60 kg şi +90 kg. Constănţenii vor avea adversari şi din afara judeţului, se vor disputa şi câteva super-fight-uri, însă punctul de atracţie va fi lupta dintre „Terminatorul de pe litoral” şi Tolea Ciumac.

Luptătorul constănţean Cătălin Marin, de la „Sakura” Club, este o fiară în ring. Are 1,95 m înălţime şi 120 kilograme şi îşi spulberă adversarii numai din priviri. Doar se uită la ei, că aceştia se şi fac mici. Aşa s-a întâmplat, la finele anului trecut, şi la Campionatul European Deschis de Kung-Fu, de la Sofia (Bulgaria), unde Cătălin a cucerit aurul la proba „Sanda” (seniori +90 kg), făcând senzaţie la meciurile sale. Prima dispută a încheiat-o rapid, în circa 20 de secunde. Cu o inimă de leu în piept, Cătălin nu are frică de nimeni. Nici măcar de Tolea Ciumac, pe care l-a provocat la „Noaptea Campionilor”, de la Constanţa. Când afli însă ce facultate a făcut Cătălin Marin, rămâi interzis. Teologia! Un semeţ campion în ring, un posibil viitor preot în afara sălii de sport. E posibil aşa ceva? „Nu e nimic ieşit din comun. În cazul meu, sportul şi religia se împacă foarte bine. Nu văd niciun impediment în a-mi împărţi viaţa şi sufletul între cele două. Sportul meu este un spectacol ca oricare altul, doar că doare. Îmi înving adversarii, însă în luptă sportivă, nu intenţionez să le fac rău. Deocamdată, luptele sunt pe primul plan şi teologia pe doi. Doresc să-mi fac un nume în sport, pentru că am investit timp şi energie, însă nu se ştie cum va evolua cariera mea, astfel că, pe viitor, aş putea deveni şi preot. Tot ce e posibil”, a declarat Cătălin, care a terminat Teologia la Universitatea „Ovidius”, iar în acest moment urmează un masterat în domeniu.

A mai făcut box şi culturism

În vârstă de 23 de ani, Cătălin Marin nu este din Constanţa, însă a fost primit de litoral cu braţele deschise. S-a născut în judeţul Ialomiţa, la Ciochina (o localitate între Slobozia şi Urziceni), iar la Constanţa a ajuns urmând calea Bisericii, pentru a face Facultatea de Teologie. „Mi-a plăcut de mic religia. Am fost atras de Biserică”, povesteşte Cătălin, care, în paralel, a început şi practicarea sportului. Primul a fost boxul („dintr-o joacă, mai mult pentru apărare”), apoi a urmat culturismul („ca orice tânăr”). Ajuns la Constanţa, s-a decis, acum vreo doi ani, după ce l-a întâlnit pe antrenorul de la „Sakura”, Valeriu Ariton: va face karate kyokushin. Pe lângă titlul european la Kung-Fu, Cătălin mai are o medalie de bronz la Naţionale, dar şi multe participări de succes în turnee locale. Meciul cu Tolea Ciumac poate urca numele Marin pe o scară a luptelor pe care „Conservă”, aşa cum îl mai alintă colegii, ar vrea-o infinită, să nu se oprească niciunde. „Sunt pregătit de lupta cu Ciumac. Foarte pregătit. Mă antrenez de trei luni pentru acest meci. E prima dată când ne întâlnim în ring. Eu l-am provocat. Îl aştept cu nerăbdare. Ciumac este pe măsura mea. Sper să iasă spectacol şi să înving”, a mai spus Cătălin Marin.   

Silviu Sanchi vrea să-şi ia revanşa
     

Gala K1 „Noaptea Campionilor” este organizată sub egida Total Contact 2 şi a Departamentului de Kung-Fu din Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact (FRAMC). Pe lângă piramidă, sunt atractive şi câteva super-fight-uri, precum Silviu Sanchi (Sakura) - Adrian Roşca (CS „Bogdan Ciubotariu” Constanţa) sau Dan Ene - Muren Gemambet (ambii, de la Sakura). Sanchi şi Roşca vor concura la categoria 75 kg, iar sportivul de la Sakura vrea să-şi ia revanşa după ce Roşca l-a învins în vara anului trecut (la puncte) în sferturile de finală ale turneului piramidal de la gala „Fightmania", categoria 71 kg. „Mulţi au zis că Roşca a câştigat pe nedrept atunci. Vreau să-mi iau revanşa”, a declarat Silviu. La „Noaptea Campionilor”, din Constanţa vor mai participa cluburi precum Keru Kento, „Marea Neagră”, CSU Neptun, iar din afara judeţului şi-a anunţat participarea şi Sakura Dojo Tulcea. Printre cei care vor urca în ring, de la Sakura, se numără şi Ştefan Ghiţă, Cosmin Jeliu, Alexandru Pantea (la categoria 60 kg), Octavian Scoruş, Gabriel Precup sau Adrian Miroiu (categ. +90 kg). Ghiţă şi Jeliu sunt campioni naţionali de kick-boxing. „Ne pregătim pentru un turneu de succes. Spectacolul va fi la el acasă”, a spus şi Valeriu Ariton, antrenorul principal al clubului Sakura. Antrenor secund este Bogdan Iancu. 

Sursa foto şi video: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii