Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă, bătut la meci sub ochii prietenei sale şi ai copilului acesteia „Opriţi-vă, că îl omorâţi!“ (galerie foto)

ro

26 May, 2014 00:00 7970 Marime text
O nouă agresiune îndreptată împotriva unui arbitru a avut loc în fotbalul constănţean. Incidentele violente s-au petrecut ieri, la Pietreni, unde s-a desfăşurat meciul Marmura Deleni - Speranţa Nisipari, contând pentru etapa a 23-a a Ligii a V-a, Seria Sud. Arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă acuză că a fost bătut după încheierea partidei, scorul final fiind 5-1 pentru oaspeţi, într-un meci în care centralul a acordat trei cartonaşe roşii pentru gazde. „În timpul meciului, nu am avut nicio problemă cu oaspeţii. După ce am fluierat finalul, am fost înconjurat de doi jucători de la Marmura, care şi-au dat jos tricourile, ca să nu le văd numerele, şi de doi spectatori aflaţi în stare de ebrietate. Am fugit spre maşină, unde erau prietena mea şi copilul acesteia, dar am fost ajuns din urmă.

Am fost lovit şi am căzut lat, dar agresorii nu s-au oprit şi au continuat să dea în mine. M-au lovit jucătorii Nicolae Şerban şi Mihai Dozoi. Am urechea tăiată, mi-a fost distrus sistemul de comunicare de 1.000 de euro, mă dor capul şi piciorul drept. S-au oprit doar când le-a strigat prietena mea, plângând, «Opriţi-vă, că îl omorâţi!», ca să mă lase în pace. Dacă nu era ea, o păţeam şi mai rău. Băieţelul s-a speriat şi el foarte tare, blocându-se în maşină. Acum mă duc la spital. De la Deleni nu am putut suna la 112, pentru că nu era semnal. Observatorul Ionel Smochină nu s-a implicat atunci când am fost lovit“, a declarat, ieri, Ciuchiţă, care a spus că nu va mai arbitra la nivel judeţean, din cauza climatului de insecuritate în care oficiază unii arbitri. Pe site-ul oficial al Comisiei Judeţene de Arbitri, Laurenţiu Ciuchiţă s-a trecut indisponibil în perioada 26 mai - 5 iunie a.c., invocând „motive de siguranţă la meciuri din cauza preşedintelui AJF“. „Am înţeles că şi alţi arbitri vor renunţa. Protecţia deficitară la partide şi lipsa gardurilor împrejmuitoare duc la astfel de incidente. Nu se iau măsuri, iar siguranţa corporală ne este pusă în pericol. Se ridică multe semne de întrebare. Şi la Pietreni, condiţiile organizatorice au fost precare, pornind de la starea terenului“, a mai arătat Ciuchiţă.

De asemenea, el a explicat pentru ce a acordat cele trei cartonaşe roşii: „În minutul 27, l-am eliminat pe Mihai Dozoi, pentru obscenităţi. Apoi, în minutul 63, fratele său, Robert Dozoi, s-a supărat şi a părăsit terenul fără încuviinţarea mea. I-am dat galben şi, cum era al doilea, a urmat şi cel roşu. În minutul 85, l-am eliminat şi pe Sorin Busuioc, pentru bruscare şi injurii“. Arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă ne-a trimis mai multe fotografii cu el şi cu terenul de la Deleni. „Nu vă pot spune nimic, pentru că sunt angrenat în procesul de votare şi nu am putut ajunge la meci. Nu am putut lua legătura cu nimeni de la echipă şi nu ştiu ce s-a întâmplat“, a declarat Nicuşor Dumitru, delegatul echipei Marmura Deleni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii