Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arbitri din Constanţa Cristian Pascu şi Alexandru Despina, medii peste 9 la concursul de promovare în lotul Ligii a 3-a

ro

14 Oct, 2016 00:00 5894 Marime text
Constanţa a avut patru reprezentanţi (trei arbitri şi un arbitru asistent) la concursul de promovare în lotul Ligii a 3-a, care s-a desfăşurat la Bucureşti. Niciunul nu a obţinut însă promovarea, deşi doi dintre ei, arbitrii Cristian Antonio Pascu şi Alexandru Cristian Despina, au avut medii finale peste 9.

„La arbitri, au fost cinci locuri, iar Cristian Antonio Pascu s-a clasat al şaselea, primul sub linie. Alexandru Cristian Despina a fost al zecelea, din 70 de candidaţi. Cei doi erau oricum prinşi în programul Tinere Talente şi, în urma rezultatelor de la acest concurs, rămân în continuare, păstrând şanse la accederea în lotul Ligii a 3-a. Cei din program vor fi monitorizaţi şi vor primi jocuri la eşalonul al treilea, unde vor fi urmăriţi de membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor. La Constanţa, în ultimii ani, avem cazuri de băieţi care au promovat prin acest program, precum Florin Iacob, Erchian Ionus sau Marian Carson“, a declarat Ioan Gheorghică, preşedintele Comisiei constănţene de arbitri.

A participat şi fiul lui Marcel Lică

La concursul de la Bucureşti, Cristian Antonio Pascu a obţinut media 9,65 la testul fizic şi 8,50 la testul teoretic, iar Alexandru Cristian Despina (fiul fostului arbitru Laurenţiu Despina) a luat 9,71, respectiv 8.00. La arbitri a concurat de la Constanţa şi Iurgen Lică (fiul preşedintelui SSC Farul, Marcel Lică, fost arbitru internaţional), care nici el nu a avut succes, obţinând însă media finală 7.61. Iar, întrucât a luat sub 7 la testul teoretic, Iurgen nu va mai figura în programul Tinere Talente. De asemenea, în capitală a fost prezent şi un alt arbitru, Servin Gheldiagi, care a dat doar testarea teoretică, dar nu pentru examenul de promovare în lotul Ligii a 3-a, ci pentru a rămâne în programul Tinere Talente. „Servin are probleme din punct de vedere fizic şi trebuie să se opereze la picior. Va rămâne în continuare în program“, a spus Ioan Gheorghică.

Rezultate foarte bune la Galaţi

În ce priveşte asistenţii, la concursul pentru Liga a 3-a au fost disponibile zece locuri, iar de la Constanţa a participat doar Iulian Barbu, care, cu media finală 6,80, nu a obţinut promovarea. „Dintre cei peste 100 de participanţi din toată ţara, 75% au luat medii sub 7. Noi mai aveam doi asistenţi, Cristian Tănase şi Gabriel Bodnar (componenţi şi ei ai programului Tinere Talente), care erau foarte bine pregătiţi, dar nu au putut participa, din diverse motive. Constanţa a avut aşadar în program şapte «cavaleri» (Pascu, Despina, Lică, Gheldiagi, Tănase, Bodnar şi Barbu). Anterior, ei dăduseră testările, la Galaţi, şi au mers foarte bine, iar acum erau la concurs pentru mai departe. La Galaţi, am trimis şapte şi, graţie rezultatelor, rămăseseră toţi în program. Din vreo opt judeţe cu reprezentanţi la Galaţi, Constanţa a fost singurul cu 100% rămaşi“, a completat Ioan Gheorghică.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii