Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul şi cinci rugbyşti pleacă în Olanda Un club din Anglia i-a căutat pe campionii de la Tomitanii (galerie foto)

ro

28 Jun, 2013 00:00 3708 Marime text
Echipei de rugby Under-16 a clubului Tomitanii Constanţa, campioană naţională, i s-a dus vestea peste mări şi ţări. Pe 11 iulie, pe stadionul „Mihai Naca”, vitejii litoralului vor juca o partidă amicală cu echipa Maidenhead, care a ţinut neapărat să-şi măsoare forţele cu jucătorii pregătiţi de Cristi Cojocaru şi Matei Rotaru.

Meci de gală pentru campionii de la Tomitanii în luna iulie. Arena constănţeană va găzdui, de la ora 18.00, confruntarea cu gruparea engleză U-16 Maidenhead. Amicalul va dura o oră (două reprize a câte 30 de minute), după care delegaţiile celor două cluburi, 40 de englezi (29 de sportivi şi 11 oficiali) şi tot atâţia constănţeni (27 de rugbyşti, 13 oficiali), vor participa la un dineu. Antrenorul principal al Tomitanilor, Cristi Cojocaru, a explicat cum a fost perfectat acest meci de verificare. „Formaţia engleză se va afla luna viitoare într-o perioadă de pregătire în România, dorind să dispute şi un meci. Au întrebat care e cea mai bună echipă din ţară la această categorie de vârstă şi aşa au ajuns la noi. Va fi o experienţă unică pentru copiii Tomitanilor, cu care nu s-au mai întâlnit până acum. Să joci rugby în 15 cu o echipă străină nu e puţin lucru. Vom vedea pe teren reprezentanta unui rugby extrem de dezvoltat precum cel englez, ceea ce ne bucură. Va fi foarte interesantă lupta dintre Tomitanii, o echipă înfiinţată de trei ani, şi Maidenhead, ai cărei jucători evoluează împreună de la şase ani, deci au zece ani de rugby în spate. Vrem să vedem la ce nivel ne aflăm faţă de o asemenea forţă”, a spus Cojocaru. Până la meciul cu englezii, cinci rugbyşti de la Tomitanii (Radu Corcheş, Dragoş Burlacu, Cătălin Mişcoci, Mihai Lămboiu şi Teodor Andrei) vor participa la o acţiune de selecţie şi formare a lotului naţional Under-17. Stagiul tricolor se va desfăşura în Olanda, între 1 şi 10 iulie, iar rugbyştii de la Tomitanii sunt singurii din Constanţa convocaţi la lot. Unul dintre tehnicienii reprezentativei în formare U-17 este Nicolae Radu Mocanu, antrenorul echipei CFR „Gheorghe Duca” din Constanţa, vicecampioana naţională a acestei categorii de vârstă. De asemenea, din delegaţia tricoloră care se va pregăti în Olanda va face parte şi Cristi Cojocaru, în calitate de antrenor la lotul U-18 al României. „Vor merge 26 de rugbyşti, dintre care cinci de la Tomitanii. E prima acţiune de selecţie pentru constituirea reprezentativei U-17. Participă şi şase antrenori, câte doi de la U-16, U-17 şi U-18”, a arătat Cojocaru.  

„Din urmă vin generaţii valoroase”

În semn de apreciere pentru titlul naţional cucerit, Asociația Județeană de Rugby Constanța le-a oferit componenților echipei Under-16 a CS Tomitanii o masă la un local din oraș. „O mică recompensă, o mică atenţie, pentru acești copii minunați, care au făcut ceva pentru Constanța”, a descris acțiunea Florian Constantin, președintele AJR Constanța, care l-a avut alături și pe Sorin Trancă, inițiatorul și coordonatorul programului de dezvoltare la copii pe județ (de la U-10 până la U-14). Pe lângă lotul tinerilor sportivi, la masă au mai fost prezenți antrenorul echipei campioane, Cristi Cojocaru, secundul său, Matei Rotaru, delegatul formației, Dragoș Olteanu, soția lui Cojocaru, Monica (suporterul numărul unu al echipei), și mai mulți părinți ai jucătorilor. „Performanţa copiilor are o importanţă deosebită. Sunt prima generaţie zămislită de programul nostru de dezvoltare regională, un conglomerat din întreg judeţul. Vor merge în această formulă până la U-19, astfel că vor deveni extrem de omogeni. Ne bucurăm că din urmă vin generaţii valoroase, care asigură un flux de jucători pentru performanţă. Tomitanii nu sunt însă singurii pe care i-am invitat la masă. Vicecampionii naţionali de la U-17, cei de la CFR Gheorghe Duca, au fost deja, iar săptămâna viitoare îi scoatem în oraş pe micii rugbyşti de la Mihail Kogălniceanu, locul trei pe ţară la U-12”, a mai spus Florian Constantin.

Lotul care a câştigat titlul

„Ne-am bucurat pentru această iniţiativă. O răsplată bine-venită. Prezenţa preşedintelui AJR Constanţa a dat o notă oficială acţiunii, iar copiii au simţit că munca lor este apreciată”, a punctat Cristi Cojocaru. Lotul Tomitanilor care a obţinut titlul naţional la U-16 a fost format din: Cristian Ştefan, Marian Drăguţ, Enghin Sali, Liviu Colceru, George Petiu, Elvin Isleam, Teodor Andrei, Radu Corcheş, Mădălin Mihalache, Tiberiu Oţelea, Andrei Lupu, Cătălin Mişcoci, Mihai Lămboiu, Alexandru Alexe şi Dragoş Burlacu (căpitanul echipei), Mircea Militaru, Alexandru Dumitraşcu, Andrei Piciu, Alexandru Ardeleanu, Bogdan Necoară, Gabriel Părăleşte, Sebastian Iuliu, Valeriu Mechenici, Robert Băbănău, Andrei Niţă, Răzvan Ser şi Adrian Dina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tina 28 Jun, 2013 19:31 Felicitari Tomitanilor!!!!!