Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul Baschet Club Farul cere o altă abordare a jocului pe finalul sezonului „Suntem vinovaţi!”

ro

09 Mar, 2013 00:00 1649 Marime text
Costel Cernat, antrenorul formaţiei de baschet masculin Farul Constanţa, le cere jucătorilor săi o altă abordare a jocului pe finalul sezonului în Liga Naţională, după ce, în etapa precedentă, „marinarii” au pierdut la diferenţă de 53 de puncte (44-97) disputa din deplasare cu CSM Oradea, liderul clasamentului.
„Ştiam că vom întâlni o echipă bună, aflată pe primul loc şi care a făcut un sezon excelent. Astfel că le-am cerut jucătorilor atitudine, le-am cerut să fie duri în apărare şi să lupte. Din păcate, nu au înțeles, nu au reușit, nu au putut să facă acest lucru. Sigur, ne-au lipsit şi trei jucători de bază, Santana, Petronic (fractură de deget) şi Tomasevic (contractură musculară), dar nu putem să folosim asta ca scuză. Suntem vinovați pentru faptul că trebuia să luptăm mai mult”, a declarat Cernat pentru totalbaschet.ro. În disputa de la Oradea, Farul a stabilit un record stagional negativ, fiind echipa cu cele mai puţine puncte marcate într-o partidă. Constănţenii au depăşit-o la acest capitol pe ultima clasată, Dinamo, cea care deţinea recordul până acum, cu 46 de puncte reuşite.
În clasament, BC Farul se menţine pe locul 14 (ante-penultimul), cu 29 de puncte (patru victorii şi 21 de înfrângeri), iar mâine, de la ora 18.00, la Constanţa, în etapa a 26-a a competiţiei, întâlneşte a zecea clasată, BCM U Piteşti, care are 37 de puncte, după 12 victorii şi 13 înfrângeri. „Sper că jucătorii vor înțelege că, fără atitudine potrivită și apărare, nu putem să facem nimic. Încercăm să nu mai coborâm în clasament, dar trebuie să batem la Dinamo și la Ciuc. Și vom mai încerca cu Pitești și Sibiu, partide pe care le jucăm acasă. Trebuie să avem altă optică asupra jocului dacă vrem să obținem rezultate mai bune”, a  mai spus Costel Cernat.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii