Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul a fost fotograf profesionist Un luptător şi un poliţist local conduc asediul fotbaliştilor din Hârşova

ro

25 Sep, 2013 00:00 6082 Marime text
Clasată pe locul trei în ierarhia Seriei Vest a Ligii a IV-a a judeţului Constanţa, echipa Carsium are ca obiectiv calificarea în play-off-ul întrecerii

Finanţată de Consiliul Local Hârşova, Asociaţia Sportivă Carsium îl are ca preşedinte pe viceprimarul George Brătianu. Formaţia dispune de câţiva jucători cu mare experienţă, dar şi de tineri talentaţi. Liderul din atac face şi taekwondo, iar pasatorul şi cel mai bun executant de lovituri libere este om al legii. Antrenorul a lucrat zeci de ani la un studio foto.

Cu trei victorii şi patru înfrângeri, echipa de fotbal din Hârşova se află pe treapta a treia a podiumului după şapte etape. „Am beneficiat şi de o conjunctură favorabilă, întrucât, rundă de rundă, stau două echipe. Încercăm să întinerim formaţia, cu fotbalişti de 18 - 19 ani. Obiectivul nostru e clasarea în primele şase şi implicit calificarea în play-off. Carsium e susţinută financiar de Consiliul Local Hârşova, care suportă cheltuielile legate de arbitraj, transport şi toate celelalte, asigurând şi o indemnizaţie de hrană. Avem o bază sportivă frumoasă, cu tribune cu scaune, vestiare, apă caldă şi toate utilităţile. La partidele de acasă vin între 200 şi 300 de spectatori”, a declarat preşedintele AS Carsium, viceprimarul oraşului, George Brătianu. Pe lângă formaţiile de seniori şi juniori, care evoluează în Liga a IV-a, asociaţia sportivă din Hârşova are şi grupă de copii, care joacă în campionatul local.

„Am început cu stângul campionatul, pierzând cu 0-7 meciul de acasă cu Progresul Medgidia. Debutul ne-a prins puţin nepregătiţi, dar pe parcurs ne-am mai redresat. Cel puţin meciul cu Recolta Nicolae Bălcescu, pe care l-am câştigat cu 5-4, a fost de poveste. O partidă extraordinară, cu goluri foarte frumoase. La acest nivel, la care fotbalul e amator, ne lipsesc antrenamentele. Unii jucători sunt la muncă, alţii vin din altă parte. În timpul săptămânii, nu facem pregătire, ne strângem direct la meci. Încerc să schimb această situaţie, să avem măcar un antrenament înaintea partidei. Ne preocupăm şi de viitor, prin scăderea mediei de vârstă a echipei. Nu putem sta numai în Mircea cel Bătrân şi Mihai Viteazu. Vrem să alcătuim un lot atractiv şi să facem o figură frumoasă în campionat”, a declarat antrenorul echipei, Gelu Bucur.

Jocul are iz coreean

Fost fotbalist al Hârşovei, atât la copii, cât şi la celelalte echipe, până la 23 de ani, actualul principal al lui Carsium a pus fotbalul la loc de cinste, pe locul doi după familie. Vreme îndelungată, între 1976 şi 2010, a lucrat ca fotograf profesionist, iar până în 2004 a avut şi atelier foto în Hârşova. În paralel s-a dedicat sportului-rege. „Fotbalul e marea mea pasiune. Am carnet de antrenor, am fost şi arbitru. De trei-patru generaţii mă ocup de copiii din Hârşova. Nu am fost mare valoare ca fotbalist, dar mi-a plăcut apoi antrenoratul. Fotbalul trebuie fie să-l joci, fie să-l înţelegi”, arată Gelu Bucur. Unul dintre fotbalişti, veteranul Ionel Popa (35 de ani), activează ca poliţist local la Hârşova, iar cel mai bun atacant, Marius Vână (19 ani), face şi taekwondo (artă marţială de origine coreeană, caracterizată în special prin lovituri înalte cu piciorul). „Ionel execută foarte bine loviturile libere şi cornerele. Pasează şi loveşte mingea excelent. Marius e proaspăt student la Institutul de Marină. Liderul din atac, un băiat serios. Tot jocul nostru ofensiv se bazează pe el. Evoluăm cu un vârf împins, susţinut din spate de mai mulţi oameni”, arată antrenorul. Pe lângă Vână, şi un alt jucător, Marius Buriu, a intrat la Institutul de Marină.  

Junior la Farul, înaintea lui Cristocea

Alţi doi fotbalişti cu experienţă sunt Ştefan Iordan şi Marian Paştea, ambii de 36 de ani. „Ştefan a fost junior la noi şi apoi la Farul, înaintea lui Vasilică Cristocea. Postul lui era mijlocaş, dar acum îl folosesc fundaş dreapta. Marian este liderul, antrenorul din teren, sufletul echipei. Joacă fundaş sau mijlocaş, iar în al doilea rol e mai util, întrucât recuperează mult, are curaj şi vână. E de încredere însă şi ca apărător”, mai spune Gelu Bucur. Iordan a jucat şi în Liga a 2-a, la Midia Năvodari, Chindia Târgoviște sau Electrica Constanța, iar pe când evolua la AS Neptun i-a dat gol Farului într-un amical. Căpitanul formaţiei nu e desemnat de antrenor, ci jucătorii îl aleg în vestiar, iar banderola nu rămâne permanent pe braţul unuia dintre ei. Acum, căpitan este Denis Sterian. Din echipă mai fac parte jucători precum George Codreanu (portar), Nicuşor Mititelu, Elvis Ali, Ionuţ Pelivan (un tânăr de 17 ani), Daniel Uglea (rezerva de portar, dar joacă şi în câmp, ca mijlocaş, şi o face bine), Gabriel Nechita, Sorin Goidan sau doi juniori, Silviu Munteanu şi Florin Dăineanu, care are 17 ani şi e un portar promiţător.

Sursa foto 1: sportfoto.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii