Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenament pentru competiţia din România Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, a concurat în campionatul Bulgariei (galerie foto)

ro

07 Apr, 2015 00:00 2462 Marime text
Triplu campion al României în întrecerea naţională de viteză în coastă (la clasa H3), Emil Ghinea a onorat invitaţia Bulgariei de a participa la concursul de la Shumen. Pilotul din Mangalia s-a clasat pe locul trei, însă organizatorii nu l-au urcat pe podiumul de premiere.
 
La finele acestei luni, pe 25 şi pe 26 aprilie, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă al României programează prima etapă a ediţiei 2015, cea de la Râşnov. Campionul naţional en-titre al clasei H3 a primit o invitaţie de la partea bulgară pentru a evolua în etapa de la Shumen a campionatului ţării vecine. Cum era un bun prilej de a se antrena şi a testa maşina sa pentru debutul întrecerii din România, Emil a acceptat, iar în cursă, potrivit documentului oficial cu rezultatele, a ocupat locul trei.

A evoluat la o clasă diferită

Emil Ghinea a fost invitat oficial la concursul de la Shumen de Federaţia Bulgară, la iniţiativa unui prieten pilot bulgar de-al campionului din Mangalia, Dobrin Borisov. Emil a concurat, pe bolidul său Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România), la clasa HC2 (2.000 cmc - 3.500 cmc), una diferită faţă de cea la care evoluează în ţară, H3 (2.000 cmc - 3.000 cmc). Totuşi, chiar şi în aceste condiţii şi în pofida unui traseu cam dificil, evoluţia sa a fost deosebită. În calificări, s-a clasat pe locul doi, iar la final a ocupat poziţia a treia. În ciuda acestui fapt, la festivitatea de premiere, organizatorii nu l-au urcat pe Emil Ghinea pe treapta a treia a podiumului, deşi documentul oficial cu rezultatele atesta acest lucru.

Emil Ghinea - „Sunt pregătit“

„Cred că le-a fost greu să urce un român pe podium. Acest episod nu m-a afectat însă moral. Deşi traseul nu se preta pentru maşina mea, fiind foarte denivelat, cursa de la Shumen a fost binevenită. Maşina s-a comportat OK, iar eu sunt pregătit pentru debutul competiţiei din România. Am privit întrecerea din Bulgaria ca pe un antrenament în vederea Campionatului Naţional de Viteză în Coastă şi ca pe test al maşinii. Le mulţumesc lui Dobrin Borisov, echipei mele tehnice, care a făcut faţă cu brio cursei, familiei mele, care m-a însoţit la Shumen, şi partenerilor mei“, a declarat Emil Ghinea (cel din dreapta, în poză, alături de Dobrin Borisov).

În patru ani, a cucerit trei titluri de campion şi unul de vicecampion

În vârstă de 36 de ani, Emil Ghinea concurează la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă din anul 2011, iar în cele patru ediţii la clasa H3, a cucerit trei titluri de campion al României şi unul de vicecampion! În ultimele două stagiuni, s-a impus cu o rundă înainte de finalul competiţiei, iar performanţa din sezonul trecut este una preţioasă, de subliniat, în condiţiile în care a ieşit din nou pe locul întâi, deşi a concurat pe o maşină nouă, cu alte caracteristici tehnice, cu care a trebuit să se familiarizeze din mers.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii