Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andy Murray, noul lider mondial ATP

ro

06 Nov, 2016 00:00 2039 Marime text
Tenismanul britanic Andy Murray va prelua de luni șefia în clasamentul ATP, deținută în ultimii doi ani de sârbul Novak Djokovic, după ce s-a calificat în finala turneului Masters 1000 de la Paris-Bercy ca urmare a abandonului canadianului Milos Raonic, informează Agerpres.

În finala de duminică, Murray, cap de serie 2, va juca împotriva americanului John Isner, care l-a învins pe croatul Marin Cilic cu 6-4, 6-3.

Novak Djokovic deținea prima treaptă a tenisului masculin de pe 7 iulie 2014 și a ocupat această poziție timp de 122 săptămâni. La 29 de ani, Murray ocupă pentru prima oară postura de lider ATP și este al 26-lea jucător al lumii care a urcat pe prima poziție a clasamentului mondial.

În acest an, Djokovic l-a învins pe Murray în finala de la Australian Open și în cea de la Roland-Garros, dar scoțianul s-a impus la Wimbledon și a câștigat aurul olimpic la Rio de Janeiro.

„Este satisfacţia supremă pentru mine. A fost o realizare greu de atins pe durata carierei, întrucât am avut adversari foarte buni în fruntea clasamentului. Este foarte, foarte greu să fii primul jucător al lumii. Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic sunt trei dintre cei mai buni tenismeni din istorie.

Am simţit că vreau să mă lupt pentru prima poziţie ATP, nu de câteva săptămâni. Sunt 12 luni de muncă la baza acestei performanţe. A fost o atmosferă ciudată în jurul meu în ultimele zile...cu toate discuţiile şi scenariile din presă. Totodată, este puţin nefericit faptul că s-a întâmplat în felul acesta. Aş fi dorit să joc azi, dar Milos avea probleme serioase.

La un moment dat, am fost atât de în urmă în privinţa punctelor şi a meciurilor pe care trebuia să le câştig. Ultimele luni au fost senzaţionale pentru mine. Nu m-am aşteptat deloc la această performanţă, mai ales după Openul Franţei, când eram demoralizat. Dar lucrurile se pot schimba foarte rapid în sport. Tenisul este un sport puţin ciudat. Djokovic a pierdut ieri împotriva unui jucător pe care îl învinsese de 14 ori la rând.

Acum că sunt pe primul loc, trebuie să-mi stabilesc noi obiective, să găsesc următorul lucru care mă va motiva pentru a deveni şi mai bun", a declarat Murray pentru BBC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii