Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF, acțiune în instanță legată de dizolvarea societății Handbal Top GZ, care-i are ca asociați pe George Buricea și Zoran Nikolic

ro

24 Jun, 2021 00:00 2832 Marime text
 

 
  • Petent în dosarul de la Tribunalul Constanța este ANAF - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.
  • Conform unei hotărâri a Adunării Generale a Asociaţilor, publicată luna trecută în Monitorul Oficial al României, George Buricea și Zoran Nikolic au decis dizolvarea firmei.
  • Domeniul de activitate principal al Handbal Top GZ SRL este „fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie”.
 
 
La Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul 4690/118/2021, Secția a II-a Civilă, materie - litigii cu profesioniști, obiect - opoziție la dizolvare, stadiu procesual - fond.
 
În dosar, petent este ANAF - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, iar ca intimați figurează Oficiul Registrului Comerțului Constanța - Comunicări generale acte procedură, SC Handbal Top GZ SRL, George Buricea și Zoran Nikolic, asociați la această firmă, cei doi decizând însă dizolvarea societății, conform unei hotărâri a Adunării Generale a Asociaţilor, publicată luna trecută în Monitorul Oficial al României. Zoran Nikolic este handbalist, căpitanul HC Dobrogea Sud Constanța, iar George Buricea este antrenorul secund al echipei, retras de curând din activitatea de handbalist. 
    
Cunoscuţii sportivi au plănuit în 2018 să demareze un proiect extra-sportiv la Constanţa, în acest sens fiind înfiinţată firma Handbal Top GZ SRL. Buricea și Nikolic nu au mai reuşit să pună însă pe roate planul lor, iar, după trei ani, au hotărât desfiinţarea societăţii.
 

„Totul a căzut însă şi am renunţat“

 
George Buricea a explicat că el şi Zoran Nikolic au intenţionat să deschidă un spaţiu la Constanţa în care să se servească clătite sârbeşti, în principal, după o reţetă celebră în Serbia. „Am vrut să ne axăm pe clătite sârbeşti. Sârbii au 50 de feluri de astfel de preparate, sunt renumiţi. Aceste clătite sunt la mare căutare la ei. Şi în România se prepară. Am înfiinţat în acest sens, în 2018, o firmă, însă am renunţat la plan, deoarece n-am reuşit să luăm spaţiul pe care ni-l doream, undeva lângă Sala Sporturilor. Voiam să se servească şi o cafea, să vină şi sportivi. Totul a căzut însă şi am renunţat, dizolvând societatea, care n-a avut activitate”, a menţionat George Buricea.
 

Asociați și administratori

 
În Monitorul Oficial al României în care a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor societăţii se menţionează că se renunţă la Hotărârea AGA 1/18.02.2020, depusă la ORC Constanţa prin menţiunea 13441/21.02.2020, şi se hotărăşte dizolvarea societăţii, conform art. 235 alin. 1, din Legea nr. 31/1990, republicată şi modificată, lichidarea urmată de radierea societăţii. Totodată, în hotărârea AGA se stipulează: „Declar pe proprie răspundere că societatea nu are datorii faţă de stat sau faţă de terţi. Societatea nu are active în patrimoniu”. 
 
„Firma nu a avut niciodată activitate. Ni s-a cerut să depunem și o balanță, probabil de aici a apărut acțiunea în instanță“, a menționat George Buricea.
 
Firma Handbal Top GZ a fost înfiinţată în anul 2018. În baza cererii nr. 35348 din 23 aprilie 2018 şi a actelor doveditoare depuse, persoana desemnată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus acum trei ani autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea societăţii, cu sediul social în municipiul Constanţa. Potrivit confidas.ro, ca asociaţi (50% - 50%) şi administratori ai firmei figurează George Buricea și Zoran Nikolic, iar domeniul de activitate principal al Handbal Top GZ SRL este „fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie”.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

 
Citește și:
 
Handbaliştii George Buricea şi Zoran Nikolic au vrut să demareze o afacere cu clătite sârbeşti la Constanţa. Ce le-a stat în cale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii