Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amicalul FC Farul - Dunărea Călăraşi Fiul lui Ilie Stan nu a vrut să joace unde i-a cerut Ştefan Petcu (galerie foto)

ro

13 Feb, 2014 00:00 3323 Marime text
stefan petcuFC Farul a susţinut, ieri, la Ovidiu, a doua partidă de verificare a anului, trecând cu 2-1 de formaţia clasată pe locul patru în seria secundă a Ligii a 3-a
 
„Marinarii” au condus cu 2-0 la pauză, Alin Lădaru deschizând scorul cu o execuţie foarte frumoasă. În partea secundă, Ştefan Petcu a schimbat aproape în totalitate echipa, iar noua formulă nu s-a mai descurcat aşa de bine ca prima. Dunărea Călăraşi este pregătită de fostul principal al FC Farul, Ion Răuţă.
 
Antrenorul constănţenilor, Ştefan Petcu, a început meciul în alcătuirea: Puia - Băjan, Ghinea, Bumbac (cpt.), Mansur - Scărlătescu, V. Apostol (39 D. Stan), I. Florea II, Lădaru - Ivanovici, Cr. Cristea, o formulă apropiată de cea standard. În minutul 26, Alin Lădaru, un jucător bun de picior stâng, a prins un şut de senzaţie de la 25 de metri, care s-a oprit în vinclul porţii adverse. Peste nouă minute, fază cursivă, Ivanovici a centrat foarte bine de pe dreapta la Cristian Cristea, în centrul careului, iar fostul vârf al echipei australiene Southern Stars a urcat scorul la 2-0. „Aşa vă vreau!”, a exclamat Ştefan Petcu de pe margine. „Toată echipa!”, s-au chemat fariştii unii pe alţii pentru a celebra golul împreună, înlănţuiţi.

stefan petcu teren fotbalÎnainte de reuşita de 1-0 a Farului, Cristian Cristea mai ratase două ocazii importante, însă şi Dunărea şi-a creat situaţii periculoase, atât în prima parte, cât şi după pauză, pe care le-a irosit cu nonşalanţă. Abia pe final, în minutul 87, au înscris şi călărăşenii un gol, prin Marian Şerban, cap din careu. Fane Petcu a făcut prima schimbare în minutul 39, când Valentin Apostol i-a lăsat locul în teren, ca mijlocaş central, lui Daniel Stan (fiul fostului antrenor al Stelei, Ilie Stan). Jucătorul venit de la Săgeata s-a simţit rău, având o stare febrilă, însă a ţinut morţiş să joace şi a rezistat aproape o repriză. Apostol a fost aplaudat de suporteri când a ieşit de pe teren.
 
„Atunci nu mă mai băga, nea Fane!”
 
stefan petcu teren fotbalIeri, la Farul nu au evoluat portarii Curcă şi Neagu, Silvăşan şi Buzea (toţi accidentaţi), în vreme ce situaţiile lui Ionuţ Florea I şi Nicu Creţu sunt incerte. Ionuţ Florea I este jucătorul din turul de campionat, celălalt Ionuţ Florea, care a început titular, fiind achiziţia de la Rapid Bucureşti. Vlad Neagu a suferit o întindere musculară la un antrenament, dar se va reface până la amicalul de mâine, cu Săgeata Năvodari. În aceste condiţii, goal-keeper-ul Puia a jucat tot meciul contra Dunării, iar din echipa din prima repriză a început partea secundă şi internaţionalul de juniori Robert Băjan, folosit însă, atât cât a evoluat, fundaş central. Echipa a fost: Puia - Tudor, Băjan (67 Coteanu), E. Năstase, Niţescu - Bolat, Tothăzan, D. Stan, M. Dan - Butoi, Igiroşanu. Jocul Farului nu s-a mai ridicat la nivelul celui din prima repriză, pierzându-şi cursivitatea, iar reuşitele tehnice ale jucătorilor au lipsit. De altfel, repriza le-a revenit jucătorilor din Călăraşi, cu 1-0. Schimbarea lui Băjan cu Coteanu a generat şi un episod neaşteptat, care l-a avut personaj principal pe Daniel Stan. Ştefan Petcu i-a cerut acestuia să coboare fundaş central, în locul lui Băjan, dar, surprinzător, tânărul mijlocaş a refuzat. „Nu poţi să joci stoper? Dar ce? Acolo nu, acolo nu...”, i-a strigat Petcu. „Atunci nu mă mai băga, nea Fane!”, a răspuns fotbalistul, care a şi gesticulat. Principalul farist nu mai avea jucători de rezervă pe margine, astfel că l-a folosit pe Tothăzan ca fundaş central, iar Stan a rămas mijlocaş. „Nu m-a deranjat atitudinea lui Daniel Stan. A avut o ieşire, dar e un copil, iar pregătirea dură din ultima vreme i-a adus o stare de oboseală. A dat din mână, dar gestul nu a fost foarte grav. Însă unde joacă fiecare eu hotărăsc”, a spus la final Ştefan Petcu.
 
Jocul combinativ, în creştere
 
stefan petcu fotbalPrincipalul Farului s-a arătat satisfăcut de evoluţia echipei din prima repriză a partidei de ieri. „Pentru această fază a pregătirii, sunt mulţumit. În prima parte, s-a văzut o creştere a jocului combinativ. Mai avem însă mult de lucrat pe faza defensivă. În repriza secundă, ne-am mişcat mai greu. Am folosit mulţi tineri, care nu sunt obişnuiţi cu ritmul de pregătire. Până acum, m-a interesat încărcătura. Urmează două săptămâni în care sper ca starea vremii să ne permită să exersăm tehnico-tactic aşa cum ne-am propus. Vrem ca startul campionatului să ne găsească la un nivel foarte bun”, a spus Ştefan Petcu. La meciul de ieri, a asistat şi Giani Nedelcu, patronul Farului, alături de care s-au mai aflat Paul Peniu (preşedintele Academiei Hagi), Mihai Terzi, Cosmin Şişcu (de la Farul), observatorul de joc de nivel A Constantin Gache, Viorel Farcaş sau Ştefan Mihu. Partida a fost arbitrată de Ionel Nae, asistat de Mihai Pericleanu şi Gabriel Bodnar. Până la startul campionatului, FC Farul va mai juca trei amicale: cu Săgeata Năvodari (vineri, de la ora 11.00, pe stadionul „Flacăra”), cu ACS Berceni (în deplasare, miercuri, 19 februarie) şi returul cu Dunărea Călăraşi, pe terenul acesteia, sâmbătă, 22 februarie.
 
„Nu i-am fost inferiori Farului”
 
stefan petcu fotbal fc farulDe cealaltă parte, Ion Răuţă le-a reproşat elevilor săi numeroasele ratări. „A fost un meci de pregătire foarte bun pentru noi, întâlnind un adversar superior, atât ca ligă, cât şi ca lot. Însă nu cred că i-am fost inferiori, iar în prima repriză, când Farul a folosit echipa de bază, pot spune chiar că am fost peste, având în vedere că am avut mai multe ocazii clare. Am ratat însă tot meciul cu seninătate, atât la 0-0, cât şi la 0-1 şi la 0-2. Lipsa de experienţă a făcut ca din şapte-opt situaţii, să nu înscriem decât o dată. Obiectivul nostru din retur este să prindem play-off-ul şi să ne clasăm în primele patru echipe. La prima poziţie nu ne mai gândim însă, distanţa dintre noi şi lider e prea mare. Până în vară, am ca obiectiv să evaluez echipa, ca să ştim ce ne trebuie pentru sezonul viitor”, a spus Răuţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii