Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amical la finalul perioadei de cantonament FC Farul, egală cu vice-lidera Ligii a IV-a (galerie foto)

ro

03 Feb, 2013 22:54 1924 Marime text
farul.jpgFC Farul a încheiat la egalitate, scor 2-2 (2-2), meciul amical de sâmbătă, cu CS Agigea, echipă clasată pe locul secund în Seria Est a Ligii a IV-a constănțene. Meciul s-a jucat la Ovidiu, pe terenul sintetic al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. Pentru Farul a înscris S. Chițu (min. 40 și 45+2). Adversarii, care au condus de două ori, au punctat prin Drăghici (min. 30) și Șt. Sandu (min. 43), ambii foşti jucători ai echipei constănţene.

FC Farul (antrenor Alin Artimon) a jucat cu: repriza întâi - Bolboașă - Birău, Buzea, I. Popescu, Drugă - Sg. Popescu, Săceanu, Călințaru - Ivanovici, S. Chițu, Mucsi; repriza a doua - Vl. Neagu - Băjan, E. Năstase, Țabără, Eracai - Călințaru (Nițescu), Stavian, Constantinescu - Pâslaru, Bugă (Cl. Popa), Coteanu. Nu au fost folosiţi Ghenciu, Fuchs, B. Nicola şi Stoianof, toţi accidentaţi. Berti era pe foaia de joc, însă a întâmpinat unele probleme la încălzire şi a fost menajat, pentru a fi apt la cantonamentul din Antalya. În stagiul din Turcia, unde, în mod normal, Farul va pleca joi, 7 februarie, tânărul Ferdi Ghenciu (17 ani) nu va fi luat. „Are probleme cu spatele şi a pierdut o bună parte din pregătire", a motivat Alin Artimon. Bugă este un junior venit de la Pandurii Tg. Jiu. La meci a asistat şi fostul antrenor al Farului, Ion Barbu, ca şi părinţii tânărului stoper al Farului Eddy Năstase, tatăl acestuia fiind antrenorul de rugby Virgil Năstase.

În prelungirile primei reprize, CS Agigea a beneficiat de un penalty, însă Manea a executat voit pe lângă poartă, întrucât la faza respectivă fusese ofsaid. Mai mult, atât Farul, cât şi suporterii săi au acuzat că nici fault nu se înregistrase, astfel încât să se acorde penalty.

„Ceea ce m-a interesat s-a atins"

„A fost un meci de efort. Eu nu sunt adeptul partidei în ultima zi de pregătire, dar, ţinând cont că am amânat-o atunci când trebuia să o susţinem, am jucat acum. La finalul cantonamentului, jucătorii nu sunt cu gândul la partidă. S-a acumulat şi o stare de oboseală, căci am avut câte două antrenamente pe zi. Oricum, ceea ce m-a interesat s-a atins: efortul celor 45 de minute susţinute de fiecare fotbalist. N-am ce să analizez din evoluţiile individuale, fiindcă fiecare reacţionează altfel la efort. După un cantonament de zece zile, fiecare acumulează oboseala în felul lui. M-a interesat să nu ne accidentăm şi să alergăm 45 de minute în condiţii de joc. Avem anumiţi jucători care ne-au fost recomandaţi şi care au parcurs cu noi o pregătire de 3-4 zile sau chiar mai mult. Am aşteptat un joc amical să-mi fac o idee. Miercuri voi trage linie", a spus Artimon.

CS Agigea (antrenor Paul Cristache) a început în alcătuirea: David - Mogoșanu, Fugaru, Anghel, Dragomir - D. Forminte, Grămoșteanu, Nicolae, Drăghici - Șt. Sandu, L. Alexandru. Au mai jucat: Manea, Sima, Purcărea și Iacobuţă. Nu au evoluat portarul Drăgulin (care a fost arbitrul întâlnirii), Boraş (care a avut de susţinut un examen), Paraschiv, care are un diferend cu clubul, şi Carapcea, accidentat. „A fost primul nostru amical, după ce am început antrenamentele pe 21 ianuarie. S-a văzut diferenţa de pregătire", a declarat Marius Niţă, preşedintele lui CS Agigea.

Posibile noutăţi: un fundaş central şi un portar tânăr

Antrenorul Alin Artimon va trage linie în privinţa jucătorilor noi miercuri, 6 februarie, după amicalul cu Dunărea Călăraşi, care se va juca la Constanţa. Artimon doreşte ca partida să aibă loc în prima parte a zilei, pentru ca elevii săi să poată efectua şi un antrenament, după-amiază. Este posibil ca meciul să se joace de la ora 11.00, la Ovidiu, dar nu pe terenul artificial, ci pe cel normal. Artimon a declarat că lotul pentru cantonamentul din Antalya va fi format din 24 de fotbalişti, dintre care doi sau trei portari. „E posibil ca în lot să apară încă un fundaş central. De asemenea, ne-am mai dori şi un portar sub 18 ani", a arătat Artimon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii