Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am câştigat cu inima“ După un meci de infarct, senzaţionala Simona Halep joacă pentru calificarea în sferturile Australian Open

ro

22 Jan, 2018 00:00 1363 Marime text
Constănţeanca Simona Halep, locul întâi în clasamentul mondial, joacă în această dimineaţă, în jurul orei 8.00 (ora României), în optimile Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Simona o întâlneşte pe japoneza Naomi Osaka, iar partida e transmisă în direct de Eurosport. 
 
Simona Halep a ajuns în această fază a competiţiei după o partidă epică împotriva americancei Lauren Davis (76 WTA), decisă după trei ore şi 45 de minute cu scorul de 4-6, 6-4, 15-13. A fost un meci istovitor, pe care Simona l-a jucat cu inima, reuşind să treacă peste accidentarea de la gleznă şi peste oboseală. Constănţeanca a alergat enorm în timpul partidei, în jur de 4,5 kilometri, iar în ultimul set a salvat trei mingi de meci, menţinându-şi invincibilitatea în 2018!

„Sunt aproape moartă. Muşchii mi s-au dus“ 

„Categoric, a fost un meci foarte greu. Am câştigat cu inima. Nu am jucat niciodată un al treilea set atât de lung. Sunt fericită că am rămas în meci şi am reuşit să câştig. Sunt aproape moartă. Mă bucur că amândouă am putut oferi un tenis de înalt nivel. Nu am idee câţi kilometri am alergat, dar simt că muşchii mei s-au dus, iar glezna nu ştiu cum e, că nu o mai simt. A fost însă frumos să fiu pe teren şi să câştig“, a spus Simona imediat după partidă.

2-0 cu Osaka 

Adversara constănţencei din optimi, japoneza cu rădăcini haitiene Naomi Osaka, se află pe locul 72 în lume, iar în „16“-imi a trecut cu 6-4, 6-2 de Ashleigh Barty (Australia, 17 WTA). Osaka s-a calificat acum pentru prima dată în optimile unui turneu de Grand Slam şi va susţine a treia partidă cu Halep în circuitul profesionist. Constănţeanca a câştigat ambele dueluri directe, de fiecare dată după meciuri de trei seturi. „Naomi Osaka are o lovitură foarte puternică. Trebuie să stau bine pe picioare, să deschid câmpul de joc şi să am rapiditate, cum fac de fiecare dată, de altfel. Mă aştept la un meci foarte greu. Nu mă gândesc la cum se va încheia partida, ci la ce am eu de făcut“, a spus Simona Halep.

Tecău, eliminat în turul secund 

De la Australian Open a fost eliminat în schimb, din proba de dublu masculin, campionul constănţean Horia Tecău, care a făcut pereche cu olandezul Jean-Julien Rojer. Favorită 3, perechea Tecău - Rojer a cedat în turul secund în faţa cuplului australian Sam Groth - Lleyton Hewitt, care s-a impus cu 7-6, 4-6, 7-5. Dacă învingeau, Tecău şi Rojer îi întâlneau mai departe pe spaniolii Pablo Andujar şi Albert Ramos-Vinolas, pe care Groth şi Hewitt i-au învins repede, ibericii abandonând în primul set, la scorul de 3-3.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii